Erikoishaastattelu: Superjunnu Rasmus Ristolainen


Rasmus Ristolainen nousi täksi kaudeksi vain 16-vuotiaana Turun Palloseuran miehistöön. Nuori puolustaja ei kuitenkaan kuvia kumarrellut, vaan otti paikkansa turkulaisten puolustuksessa ja vieläpä isoilla minuuteilla. Rasmus ehti antaa pelikiireiden lomassa haastattelun SuomiKiekko.com-sivustolle.

Teillä on TPS:llä lähtenyt vihdoin peli hieman parempiin uomiin. Miten summaisit ensimmäistä neljännestä?

Alku oli todella aika vaikea. Jouduttiin tekemään paljon töitä, jotta saatiin onnistumisia. Voittoja ei oikein tarttunut matkaan. Ollaan lähdetty liikkeelle siitä päivittäisestä työnteosta. Voittojakin tulee, kun uskotaan hommaa.

Missä asioissa koet, että teillä on vielä eniten parannettavaa pelillisesti?

Syöttöpelaaminen sillä meidän peli perustuu paljon syöttöihin. Niiden laatua on parannettava vielä. Myös maalintekopeli on pystyttävä saamaan kuntoon. Kiekko on saatava maaliin paikoista.

Alkukausi oli teillä todella tuskainen. Oletteko nyt saaneet enemmän kiinni Pekka Virran pelityylistä vai mitä kautta peli on mennyt eteenpäin?

Se oli aluksi myös huonon tuurin takia paljon. Tuli myös runsaasti henkilökohtaisia virheitä, joihin ottelut kaatui. Sitten vain päätettiin työnteon ja taistelun kautta muuttaa kurssia.

Olet tosiaan ilmiömäisen nuorena päässyt liigaan pelaamaan isoja minuutteja. Oliko sinulla jo viime keväänä mielessä, että tänä vuonna tahkoat SM-liigassa täysipainoisesti?

Itse asiassa ei ollut. Ajattelin, että jos muutaman pelin pääsee pelaamaan. Toki sitten keväällä kun pääsin rinkiin, niin halusin ottaa paikan joukkueessa. En tosin olettanut, että näin paljon tulee pelejä ja vastuuta. Tietenkin on kiitettävä valmennusta, että luottoa on löytynyt.