Rasmus Ristolainen nousi täksi kaudeksi vain 16-vuotiaana Turun Palloseuran miehistöön. Nuori puolustaja ei kuitenkaan kuvia kumarrellut, vaan otti paikkansa turkulaisten puolustuksessa ja vieläpä isoilla minuuteilla. Rasmus ehti antaa pelikiireiden lomassa haastattelun SuomiKiekko.com-sivustolle.

Teillä on TPS:llä lähtenyt vihdoin peli hieman parempiin uomiin. Miten summaisit ensimmäistä neljännestä?

Alku oli todella aika vaikea. Jouduttiin tekemään paljon töitä, jotta saatiin onnistumisia. Voittoja ei oikein tarttunut matkaan. Ollaan lähdetty liikkeelle siitä päivittäisestä työnteosta. Voittojakin tulee, kun uskotaan hommaa.

Missä asioissa koet, että teillä on vielä eniten parannettavaa pelillisesti?

Syöttöpelaaminen sillä meidän peli perustuu paljon syöttöihin. Niiden laatua on parannettava vielä. Myös maalintekopeli on pystyttävä saamaan kuntoon. Kiekko on saatava maaliin paikoista.

Alkukausi oli teillä todella tuskainen. Oletteko nyt saaneet enemmän kiinni Pekka Virran pelityylistä vai mitä kautta peli on mennyt eteenpäin?

Se oli aluksi myös huonon tuurin takia paljon. Tuli myös runsaasti henkilökohtaisia virheitä, joihin ottelut kaatui. Sitten vain päätettiin työnteon ja taistelun kautta muuttaa kurssia.

Olet tosiaan ilmiömäisen nuorena päässyt liigaan pelaamaan isoja minuutteja. Oliko sinulla jo viime keväänä mielessä, että tänä vuonna tahkoat SM-liigassa täysipainoisesti?

Itse asiassa ei ollut. Ajattelin, että jos muutaman pelin pääsee pelaamaan. Toki sitten keväällä kun pääsin rinkiin, niin halusin ottaa paikan joukkueessa. En tosin olettanut, että näin paljon tulee pelejä ja vastuuta. Tietenkin on kiitettävä valmennusta, että luottoa on löytynyt.


Onko nopea läpimurto liigaeliittiin tullut yllätyksenä?

Kyllä se on ollut yllätys, että näin paljon on tullut minuutteja pelin sisällä ja tullut vastuuta sekä yli- että alivoimalla.

Sinulla on tosiaan lähtenyt hommat hienosti käyntiin. Olet kuitenkin vielä nuori pelaaja. Missä asioissa sinulla on vielä eniten kehitettävää?

Varmaan oman pään pelaamisessa ja puolustuspään tekemisessä ylipäätään. Se on välillä aika tivolia, kun on itse kentällä. Pitäisi keskittyä enemmän siihen hommaan puolustuspäässä. Tietenkin myös fysiikkapuolella on vielä tekemistä. Kyllä nytkin jo pystyy miestä laittamaan seinälle, mutta toki voimaa vielä tarvitaan.

Entä mitkä ovat sinun vahvuuksiasi?

Varmaan kiekollinen peli ja avaukset sekä pelikäsitys. Myös laukaus on ihan hyvä.

Millaiset tavoitteet sinulla on tulevaisuudessa?

Kaksikymppisten MM-kisat vuodenvaihteessa olisi hieno juttu. Sinne olisi kiva päästä mukaan.

Kisat olisi varmasti hieno näytönpaikka tulevaa NHL-draftia varten?

Kyllä juurikin näin.

Olet tosiaan nuori poika kokeneiden liigajyrien seassa, jos näin voidaan ilmaista. Onko vanhat parrat asettaneet sinulle mitään nakkeja?

Olihan siinä kauden alussa pari juttua pelireissuilla. Ei välttämättä mitään kauheen kivoja juttuja, mutta sellainen mopokaste tavallaan. Se kuuluu asiaan.

Miten TPS:n pelaajat kuluttaa aikansa pitkillä pelimatkoilla?

Leffoja katsellaan paljon. Monilla on myös omat pelivehkeet, ipadit sun muut mukana. Myös korttia tahkotaan. Mäkiaholla (Toni) on perinteinen pokeririnki aina, mutta itse en ole siinä mukana.