Erikoishaastattelu: Pelicansin Kai Suikkanen

Tänään kuumia live-matseja!

Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS


SuomiKiekko.com tavoitti Lahdessa todellisen kiekkobuumin nostattaneen Pelicans-luotsi Kai Suikkasen. Mies kertoo haastattelussamme muun muassa epäonnistuneesta Venäjän keikastaan sekä halustaan valmentaa tulevaisuudessa Suomen A-maajoukkuetta.

Sarjaa on nyt takana teidän osalta 14 peliä (20.10.). Miten summaisit Pelicansin osalta alkukautta?

Hyvin on mennyt ja pisteitä on tullut. Ollaan hyvässä vauhdissa ja jopa yläkanttiin on mennyt siihen nähden, mitä kuviteltiin ennen kauden alkua. Ainahan kaikki valmentajat pelissä näkee kehitettävää. Paljon on asioita, joiden kanssa pitää vielä tehdä töitä. Eihän vielä mikään osa-alue täysin valmis ole. Tähän asti meidän tekeminen on riittänyt. Joukkueessa on hyvä fiilis ja kaikki miehet harjoittelee antaumuksella sataprosenttisesti. Sitä kautta on aina helppo hommia kehittää. Tyytyväisiä ollaan ehdottomasti sarjan alkuun.

Kuten sanoit, niin varmsti kehitettäviä asioita on vielä. Miten itse koet, missä eniten on pussinokilla kehitettävää?

Joka asiaa pitää kehittää. Yksi iso teema on kuitenkin ylivoima. Vaikka 10-11 maalia on tehty, niin siitä pitäisi tehdä vielä kovempi juttu. Ylivoimasta pitäisi tehdä ase omalle joukkueelle. Se on tietysti myös paljon persoonakysymys. Odotetaan, kun Loppi (Matias) tulee takaisin, hän varmasti tuo oman panoksensa ylivoimaan.

Puhuit jo harjoittelumotivaation hyvästä tasosta. Mihin muuhun olet ollut hyvin menneen alkukauden aikana tyytyväinen?

Kyllä meidän puolustuspeli on toiminut hyvin, jos suljetaan pois kaksi ns. murskatappiota, kun hävittiin 6-1 KalPalle ja päästettiin viisi omiin Jokereita vastaan. Ne kun otetaan pois, niin omiin ei ole mennyt kuin yksi maali per peli. Myös alivoima ja maalivahtipeli on toiminut. Puolustuspään palaset on siis loksahtanut hyvin kohdilleen.

Teillä on myös löytynyt ratkaisijoita varsin laajalta rintamalta. Se varmasti aina lämmittää valmentajan mieltä?

Kyllä juurikin näin. Tällä hetkellä on niin hyvä tilanne, että melkein ketä tahansa kun heittää kentälle, niin tulos on liki pitäen sama. Laajalla rintamalla on menty. Meillä ei myöskään ennen kauden alkua ollut joukkueessa ns. valtavia tähtiä, kuten kärkijoukkueilla on. Tasasella materiaalilla on menty. Joku näkee sen vahvuutena, joku toinen heikkoutena.