Erikoishaastattelu: HIFK-ikoni Mika Kortelainen


HIFK:ssa pitkän uran tehnyt Mika Kortelainen paljasti SuomiKiekko.com-sivustolle mielenkiintoisen tarinan Italian vuodeltaan. Kortelainen myös kertoi, mitä mieltä hän on Leijonien mahdollisuuksista uusia MM-kulta kevään kotikisoissa.

Tulevissa MM-kotikisoissa sinut nähdään kaukalonlaitareportterina. Mitä uutta aiot tuoda tähän konseptiin ja millä mielin tartut haasteeseen?

Otan haasteen vastaan hyvillä mielin. Olen innoissani tästä koko projektista, sillä edessä ovat MM-kotikisat ja satsaukset ovat suuria.

Tarkoitus on ottaa haastatteluja ja kesken pelin kertoa myös miltä peli näyttää kentän tasolta. Pyrin tuomaan omaa näkemystä mukaan ja tarttumaan eri tilanteisiin analyyttisesti. Lisäksi täytyy tietenkin aistia sitä tilannetta. Jossain tilanteissa on turha ruoskia pelaajia juuri virheen jälkeen.

Millaiseksi arvioit Leijonien mahdollisuudet uusia mestaruus MM-kotikisoissa?

Helvetin pieni todennäköisyys. Kotikisat on aina vaikea voittaa ja vielä hallitsevana mestarina. Bratislavassa Suomella oli optimitilanne. Suomi oli altavastaaja ja kaiken lisäksi kisat olivat kauempana kotimaasta. Joukkue sai keskittyä rauhassa.

Nyt odotukset ovat korkealla. Toki mestaruus on haave, jota täytyy tavoitella. Täytyy kuitenkin muistaa, että MM-kisoissa jo neljään parhaan joukkoon pääseminen on hyvä saavutus Suomen kokoiselta maalta.