Detroit Red Wingsin Valtteri Filppula hääri tehokkaana NHL:n harjoitusottelussa sunnuntaina. Filppula keräsi pisteet 1+2, kun Detroit löi kotihallissaan Chicago Blackhawksin rangaistuslaukauskilpailun päätteeksi 4-3.

Detroitin ykkösketjussa Henrik Zetterbergin ja Johan Franzenin rinnalla luistellut Filppula vei Detroitin avauserässä 1-0 -johtoon. Hän avusti myöhemmin Zetterbergin sekä Nicklas Lidströmin osumissa.

– Yritän aina pelata paremmin kuin edellisenä vuonna. Se on tavoitteena myös tällä kaudella. Kun lisäksi saa enemmän vastuuta ylivoimalla ja erikoistilanteissa, niin sitä odottaa enemmän itseltään, Filppula kertoi Detroit Newsille.

Chicago oli tappiolla 0-2 ja 1-3, mutta nousi Brandon Pirrin (2+1) ja Jimmy Hayesin (1+1) avulla jatkoajalle. Pirri osui myös rankkarikisassa, mutta Todd Bertuzzin ja Zetterbergin onnistumiset toivat Detroitille voiton.

Sami Lepistölle paljon vastuuta

Sami Lepistö luuti Chicago takalinjoilla lähes 24 minuuttia. Lepistö sai Blackhawks-pakeista kolmanneksi eniten peliaikaa. Chicagon puolustuksesta puuttuivat kuitenkin Duncan Keith, Brent Seabrook ja Niklas Hjalmarsson.

Detroitin iltaa synkensi hyökkääjä Jan Mursakin loukkaantuminen. Mursakin odotettiin murtautuvan tällä kaudella Detroitin NHL-miehistöön, mutta slovenilaislaituri on Red Wingsin verkkosivujen mukaan sivussa ainakin seuraavat kahdeksan viikkoa.

Carolina Hurricanes otti harjoituskauden ensimmäisen voittonsa kukistettuaan Winnipeg Jetsin 4-0. Hurricanes-vahti Cam Ward torjui kamppailussa kaikki 36 laukausta. Ottelu pelattiin Carolinan farmijoukkueen Charlotte Checkersin hallissa.

Rasmus Rissaselle farmikomennus

Carolinan Tuomo Ruutu ei pelannut ottelussa. Ruutu loukkaantui Hurricanesin edellisessä kamppailussa lievästi ja sai lepovuoron sunnuntaina. Puolustaja Rasmus Rissanen lähetettiin puolestaan lauantaina farmiin.

Buffalo Sabres kärsi harjoituskauden ensimmäisen tappionsa taivuttuaan Columbus Blue Jacketsin hallissa 1-4. Sabresin Ville Leino jäi kamppailussa ilman pistemerkintöjä.

Columbuksen tehokkaimpana hääri hyökkääjä Dane Byers (1+2). Maalin makuun pääsivät myös kesän huippuhankinta Jeff Carter, huippulupaus Ryan Johansen ja puolustaja Grant Clitsome. Buffalon ainokaisen iski juuri rahakkaan jatkosopimuksen tehnyt puolustaja Tyler Myers.

Boston Bruins kukisti Montreal Canadiensin Halifaxissa peatussa ottelussa 7-3. Montreal johti alussa 1-0, mutta Boston teki seuraavat viisi maalia ja karkasi voittoon.

NHL:n harjoitusottelut sunnuntaina:

Columbus – Buffalo 4-1
Carolina – Winnipeg 4-0
Detroit – Chicago 4-3 (rl)
Montreal – Boston 3-7
Calgary – Edmonton 0-3
Colorado – Dallas 3-0
Vancouver – San Jose 3-4
Los Angeles – Anaheim 1-3

//