Tappara avasi SM-liigassa kauden voittotilinsä ja kirvesrintojen päävalmentaja Sami Hirvonen saa jatkaa tehtävässään ainakin toistaiseksi, kun joukkue voitti tiistaina Turussa TPS:n 4-1. TPS oli ottelussa kehno ja kahdessa viimeisessä erässä Tappara hallitsi selvästi tapahtumia. Paremmuudesta ei ollut epäselvyyttä ja Pekka Virran TPS:ää voidaan luonnehtia jo kriisijoukkueeksi.

Ensimmäinen erä sisälsi kehnoa jääkiekkoa. Erän puolivälissä vähälukuinen kotiyleisö sai kuitenkin aihetta riemuun, kun Ville Vahalahti sutaisi irtokiekosta TPS:n johtoon.

Tappara pelasi lähes kymmenen erää maaleitta, mutta Tuukka Mäntylän paluukiekosta ylivoimalla laukoma tasoitusmaali aukaisi umpisolmun TPS-ottelun toisessa erässä. Erän lopulla Jussi Makkonen ohjasi Antti Erkinjuntin syötön suoraan maaliin vieden Tapparan 2-1 -johtoon. Samalla Tappara oli ensi kertaa kauden aikana johtoasemassa.

Kolmannessa erässä Erkinjuntin rannelaukaus vei Tapparan jo 3-1 -johtoon TPS-vahti Marek Schwarzin imuroidessa. TPS ei enää suosta noussut ja viimeisellä sekunnilla Tuomas Vänttinen maalasi vielä tyhjiin.

Kolme IS-tähteä sai Tapparan kultakypäräpuolustaja Mäntylä, kaksi tähteä Erkinjuntti ja yhden tähden Tapparan maalivahti Jani Nieminen, joka oli erinomainen.

TPS – Tappara 1-4 (1-0,0-2,0-2)

9.51 1-0 Ville Vahalahti (Michal Birner, Tomas Plihal)
27.34 1-1 Tuukka Mäntylä (Kalle Kaijomaa, Antti Erkinjuntti) yv
35.23 1-2 Jussi Makkonen (Antti Erkinjuntti, Tuukka Mäntylä) yv
50.59 1-3 Antti Erkinjuntti (Sami Venäläinen, Jussi Makkonen)
59.59 1-4 Tuomas Vänttinen tm

Maalivahdit
TPS: Marek Schwarz 6+5+8=19
Tappara: Jani Nieminen 10+14+7=31

Yleisö: 4686