Teemu Selänne vahvistaa Anaheim Ducksin verkkosivuilla jatkavansa uraansa. Selänne on allekirjoittanut yksivuotisen ja neljän miljoonan dollarin arvoisen sopimuksen.

– Moi fanit! Kuten tiedättekin, en voi lopettaa vielä. Tulen siis pelaamaan ainakin yhden kauden. Toinen nimeni on ”One more”. Kautemme alkaa Helsingissä, joten nähdään siellä, Selänne kertoo videoviestin välityksellä.

Selänne, 41, aloittaa NHL:ssä jo 20:nnen kautensa. Hän aloitti Winnipeg Jetsissä 1992. NHL:n runkosarjassa hän on pelannut 1259 ottelua, joissa on kerännyt tehopisteet 637+703=1340.

Selänne oli viime kaudella hurjassa iskussa kerättyään tehopisteet 31+49=80. Hän oli NHL:n paras suomalainen pistemies.

Stanley Cupin Selänne on voittanut Anaheim Ducksissa 2007 ja Suomen mestaruuden Jokereissa 1992. Suomen maajoukkueesta Selänteellä on tilillään olympiahopeaa Torinosta 2006 sekä pronssia Naganosta 1998 ja Vancouverista 2010. MM-kisoissa hän on voittanut hopeaa 1999.

Selänne ilmoitti Vancouverin olympiapronssijuhlien yhteydessä lopettavansa uransa maajoukkueessa siihen. Viime maaliskuussa Anaheimissa hän totesi Sport Contentille päätöksen pitävän ja antavansa vastuun maajoukkueessa nuoremmille.

//