Jyrki Aho, 37, on JYPin päävalmentaja tämän ja ensi kauden ajan eli kevääseen 2013 asti. JYPin kakkosvalmentajaksi saman mittaisella sopimuksella nousee entinen JYP-kapteeni Marko Virtanen, 42, JYPin A-nuorten päävalmentajan paikalta. Jesse Welling jatkaa valmentajana ja joukkueenjohtajana. Jarkko Hyytiä toimii oman toimensa ohella liigajoukkueen maalivahtivalmentajana.

– Valmentajavalinnassa rakensimme ensiksi huolellisesti kriteerit, minkälaista valmentajaa JYP haluaa ja tarvitsee. Mitä enemmän asiaa pohdimme, sitä selkeämmin näimme lähelle eli omassa organisaatiossa olevan valmennuslahjakkuuden. Saimme kokoon vahvan valmennusryhmän, jossa on Jyrki Ahon mukana kaikki viime kausien menestystieto ja nyt myös Marko Virtasen tuoma vahva pelaajatausta ja nouseva valmennusura, sanoo JYPin toimitusjohtaja Jukka Seppänen seuran tiedotteessa.

JYP on aiemminkin ollut rohkeasti nostamassa uusia valmentajia SM-liigatasolle. JYPissä ovat SM-liigauransa päävalmentajina aloittaneet mm. Erkka Westerlund, Hannu Aravirta, Matti Alatalo ja Risto Dufva.

– Jyrki Aholla on nyt sama lähtökohta liigatason päävalmentajuudelle kuin näillä jo tunnetuilla ja meritoituneilla päävalmentajanimillä. Voi siis sanoa, että tämä on JYPin näköinen ratkaisu, toteaa Seppänen.

Jyrki Aho on toiminut JYPissä neljä kautta kakkosvalmentajana.

– Vaikka tapa, jolla tähän tilanteeseen tultiin, oli raskas, niin vahvoin mielin tässä nyt viedään JYPiä eteenpäin. Päävalmentajuus kotikaupungin seurassa on tietysti aina ollut pitkän tähtäimen unelmana, ja nyt kun sitä tarjottiin näin nopeasti, on selvä, että JYPin mies tarttuu työhön täydellä sydämellään, kertoo Aho.