Jääkiekon SM-liigassa pelaava JYP ja päävalmentaja Risto Dufva ovat purkaneet yhteisesti valmentajasopimuksensa. JYPin ja Risto Dufvan päävalmentajasopimus olisi kestänyt kolme seuraavaa kautta, kevääseen 2014 asti.

Sopimuksen purkuun päädyttiin, kun sopimusosapuolet katsoivat, ettei riittäviä edellytyksiä yhteistyön jatkamiseen enää ollut.

– JYPin puolesta olen pahoillani, että tähän päädyttiin pitkän prosessin seurauksena, koska emme enää yhdessä pystyneet rakentamaan riittäviä edellytyksiä toimivalle yhteistyölle. Nyt tapahtunut ei kuitenkaan poista palaakaan siitä yhteisestä hyvästä, mitä nämä reilut neljä Risto Dufvan JYP-päävalmentajavuotta ovat tuottaneet, sanoo JYPin toimitusjohtaja Jukka Seppänen.

– Dufvan valmentajakaudella JYP nousi mestaruuteen, sai pronssia ja lisäksi voitti kolme kertaa SM-liigan runkosarjan.Hän nosti nyky-JYPin voittavaksi joukkueeksi, Seppänen jatkaa.

Risto Dufva kommentoi sopimuksen purkamista kirjallisin kääntein.

– Lainaan Mika Waltaria lähtiessäni kuten tullessanikin JYPiin: ”Ruukku käy kaivolla, kunnes särkyy!”

Uudesta päävalmentajastaan JYP tiedottaa myöhemmin. JYPin seuraava ottelu pelataan huomenna keskiviikkona, kun JYP kohtaa kotiareenallaan Bluesin.

//