Harri Säteri piti maalinsa puhtaana, kun San Jose Sharks kukisti lauantaina NHL:n harjoitusottelussa Phoenix Coyotesin kotonaan 1-0. Täydet 60 minuuttia pelannut Säteri torjui 28 laukausta. Tapparasta rapakon taakse lähtenyt veräjänvartija valittiin myös kamppailun ykköstähdeksi.

– Hän (Säteri) sai vastaansa ylivoimapelin, joka liikutti kiekkoa hyvin. Alivoimamme teki hienoa työtä ja hän oli siinä isossa roolissa, Sharksin päävalmentaja Todd McLellan kehui Säteriä Mercury News -lehdelle.

Ottelun ainoasta maalista vastasi San Josen Benn Ferriero, joka osui ylivoimalla ajassa 55:49. Phoenixin veräjänvartija Jason Labarbera torjui 29 kertaa. Lauri Korpikoski ja Petteri Nokelainen eivät olleet Coyotesin kokoonpanossa.

Ottelu oli Säterille ensimmäinen syksyn harjoituskaudella. Hänen mahdollisuutensa aloittaa kausi NHL:ssa riippuvat täysin muiden maalivahtien terveydentilasta. Antero Niittymäki on joka tapauksessa sivussa seuraavat kolme kuukautta. Antti Niemen tilanne on vielä epävarma.

Niemeltä poistettiin kysta juuri ennen harjoitusleiriä eikä ole varmaa pystyykö hän pelaamaan runkosarjan käynnistyessä. Niemi on kuitenkin käynyt jo jäällä pyörähtämässä.

– Katsomme tilannetta päivä kerralaan. Emme aio laittaa häntä (Niemi) tilanteeseen, missä hän ei tunne oloaan mukavaksi eikä hänellä ole mahdollisuutta onnistumiseen. Sitten kun hän kertoo olevansa pelikunnossa ja lääkärit ovat samaa mieltä, niin hän pelaa, McLellan sanoi.

Mikäli Niemi ei ole pelikuntoinen runkosarjan käynnistyessä, toimii San Josen ykkösvahtina todennäköisesti saksalainen Thomas Greiss.