Detroit Red Winsin suomalaishyökkääjä Valtteri Filppula on kautta ennakoivissa harjoitusotteluissa pelannut ruotsalaisten Henrik Zetterbergin ja Johan Franzenin kanssa. Viime kaudella Filppula tehtaili 71 ottelussa 30 tehopistettä. Ainakin Zetterberg uskoo, että Filppulassa on potentiaalia suurempiin tekoihin.

Ruotsalaispeluri uskoo murtaneensa Filppulan salaisuuden, jolla suomalainen tekee jatkossa vieläkin suurempia tehoja ja murtautuu NHL-tähtien joukkoon. Zetterbergin mukaan Filppulan on oltava välillä itsekkäämpi kaukalossa.

– Uskon, että hänen pelityylinsä liittyy hänen persoonaansa. Hän on aivan liian kiltti. On ihan ok olla mukava kaukalon ulkopuolella, mutta jäällä hänen on oltava itsekkäämpi, Zetterberg pohdiskelee Detroit Free Press -lehden haastattelussa.

– Hänen ei pitäisi vain syötellä koko ajan ja ajatella muita. Hänen on opittava ajattelemaan itseään ja omaa suoritustaan enemmän. Olemme myös jutelleen tästä ja toivon, että tällä kaudella hän on kaukalossa itsekkäämpi, Zetterberg jatkaa.


//