© Kuva: Getty Images

”Sakko olisi ollut paikallaan jo monta kertaa” – valvoja kommentoi NHL-lupaus Petrus Palmun salakalastuskohua

TPS:n riveissä ensi kaudella pelaava, NHL-seura Vancouver Canucksin tänä kesänä varaama huippulupaus Petrus Palmu on ajautunut kohun keskelle jäätyään kiinni salakalastuksesta.

Tapahtumat juontavat juurensa viime kesälle, jolloin Palmu julkaisi sosiaalisessa mediassa kuvan saamastaan järvitaimenesta, joka on kalastettu Pielisjoelta Kuurnan voimalaitoksen alapuolella.

Kyseinen paikka on täydessä kalastuskiellossa, koska alueella yritetään suojella siellä liikkuvia äärimmäisen uhanalaisia luonnonvaraisia taimenia. Palmu on myöhemmin poistanut kuvan Instagram-tililtään.

Saalillaan netissä rehvastelleelle 20-vuotiaalle hyökkääjälle tilanne on kiusallinen, sillä hän on Karjalaisen haastatteleman kalastuksenvalvojan Sami Kurenniemen mukaan toistuvasti käynyt kavereidensa kanssa kalassa.

– On ollut useita kertoja, jolloin sakko olisi ollut paikallaan. Hän ja muut ovat aina sanoneet, ettei tilanne toistu, mutta toisin on käynyt, Kurenniemi suree.

Samasta porukasta on Kurrenniemen mukaan kuvia myös tältä kesältä. Hän kertoo myös, että poliisikin on kuulustellut Palmua asiaan liittyen, sillä viranomaiset suhtautuvat asiaan vakavasti toisin kuin salakalastajat.

Asia on saanut ihmiset raivon partaalle. Esimerkiksi kovana kalamiehenä tunnettu näyttelijä Jasper Pääkkönen otti kovin sanoin kantaa kiekkoammattilaisen toimintaan.

– V***u. Mikä. Urpo. Salakalastaa saimaannorppaa uhanalaisempia kaloja ja vielä paukuttelee asialla henkseleitä, Pääkkönen kirjoitti Facebookissa.

Tästä linkistä pääset Karjalaisen alkuperäiseen uutiseen, josta löytyy muun muassa kuva Palmun viime kesän saaliista.

Henri Havusela

» Erikoissivultamme löydät Liigan ottelut, tulokset, taulukot, uutiset ja Liiga-kampanjat!

  • F1 Dio

    Tässähän on nähtävissä tämän ajan henki; mulle, kaikki nyt heti. Jotenkin pitää miehen olla pienipäinen ja idiootti isolla I:llä että tuota tekee vaikka pitäis tuon ikäisen hepun osata alkeelliset tavat ja säännöt. Mutta kun tulevasta NHL pelaajasta on kyse niin eipä siinä sitten mitään; niillehän kaikki on sallittua ja keskaria vaan suomen säännöille ja kielloille. Rahalla saa ja mopoautolla pääsee…

  • savolaenen

    tuo kalastuksen valvojahan on laiminlyönyt tehtävänsä! miksi ei olla rangaistu jos kerran tapauksia on useita? huvittaa tällaiset itkemiset. palmu ja hänen kaverinsa on tehneet väärin ja olisivat jo heti ensimmäisestä kerrasta ansainneet asiaankuuluvan rtangaistuksen mutta asiaa on vain hyssytelty. naurettavaa itkeä näin jälkeenpäin. ja mitä tuohon jasper pääkköseen tulee niin paraskin puhuja. itse suosii kalojen rääkkäämistä. ensin kala väsytetään sitten koukku revitään irti kala punnitaan sitten sitä ”hyväillään ja suukotellaan” kunnes kala on jo niin tokkurassa se päästetään takaisin järveen.sitten ollaan niin polleita että. naurettavaa jeesustelua.

  • Lauri Moilanen

    Oisko tuo voimalaitos syy kalojen kuolemaan.turhaa hurskastelua syyttää muutamaa pikkupoikaa onkimassa.ja pääkkönen on idiootti.sadat lapset ja vanhukset elävät järkyttävissä oloissa ympäri maailman,mutta miestä kiinnostaa joidenkin kalojen kohtalo enemmän..