TPS-hyökkääjä Petrus Palmun kiinnijääminen salakalastuksesta on kuohuttanut ihmisten tunteita voimakkaasti kuluneen viikon aikana.

Tähän on selvät syyt. Kyse on erittäin vakavasta asiasta, johon suuri joukko suomalaisia on yrittänyt puuttua voimakkaasti erityisesti viime vuosien aikana.

Muun muassa näyttelijä Jasper Pääkkösen esiin tuoma vertaus siitä, että järvilohi ja -taimen ovat uhanalaisempia kuin saimaannorppa, ei ole mitään turhanpäiväistä huutelua, vaan fakta.

Suomessa on iso joukko ihmisiä, jotka talkoovoimin omalla ajallaan kunnostavat näiden harvinaisten lajien kutupaikkoja ja yrittävät valistaa muita jättämään nämä luonnonkappaleet rauhaan.

Siksi tunteet kuohahtavat, kun Palmu ja hänen ystävänsä toistuvasti sortuvat salakalastukseen, vaikka heidän pitäisi tietää paremmin.

Palmu on kasvamassa huippukiekkoilijaksi, jonka nimi on tulevallakin liigakaudella vahvasti ihmisten huulilla.

Nuoren taiturin olisi hyvä tässä vaiheessa uraa ymmärtää myös julkisuuden tuoma vastuu, sillä huippukiekkoilija ei voi Suomessa sortua tämän kaltaiseen toimintaan.

Päinvastoin. Kun Palmu kerran selvästi on kalamies, hänellä olisi tilaisuus olla esimerkkinä ja viedä omalta osaltaan paikallaan junnaavaa keskustelua harvinaisten kalojen pelastamisesta eteenpäin.