Kaikki lähtökohdat huomioon ottaen positiivinen fiilis. Kun edellinen Ranska-peli oli mitä oli, hyvä että tuli heti Tshekki vastaan. Valmistautuminen oli fantastinen. Heti ottelun alkuun pari maalia. Peli oli hyvää ensimmäisessä erässä ja Tshekki oli ihan purjeessa. Sitten 3-0 johtokin siihen.

[nosto tasoitus=”oikea”]Ensimmäinen erä oli fantastinen.[/nosto]

Ensimmäinen erä oli fantastinen. Toisessa erässä joukkueen taisteluilme oli kova, mutta tuli muutama virhe. Korpisalo veti mahtavaa maalivahtityöskentelyä. Kolmannessa erässä oli tolppakin ylivoimalla ja olisi voinut olla 4-1. Toki Tshekilläkin oli ylärima.

Harmittaahan tuommoinen, tuli pari selkeää henkilökohtaista virhettä ja nähtiin se, että maailmanluokan vastustaja rankaisee niistä. Jos ajatellaan kokonaisuutta, niin miten hienoa työtä johto ja valmennus tekivät ja miten jätkät tuli tähän peliin. Hieno nähdä todella taisteleva Leijona. Tuo on esimerkki siitä, kun joukkue keskittyy omaan tekemiseen.

Suomessa on ollut kauheasti negatiivisuutta. Osa toki aiheestakin, kun hävisivät Ranskalle 1-5. Totta kai se harmittaa tuolla lailla johto menettää, sitä ei saisi tapahtua.

[nosto tasoitus=”oikea”]Jäi selvä rankkari viheltämättä. Se oli huonoa tuomarityöskentelyä.[/nosto]

Jatkoaika oli sitten taas Suomelta hyvää tekemistä, oli läpiajo Aholla ja sitten se naurettava keissi, missä Pulju kaadettiin. Selvä rankkari. En ymmärrä, miten MM-tasolla tuollainen menee läpi sormien. Jäi selvä rankkari viheltämättä. Se oli huonoa tuomarityöskentelyä.

Voittolaukauskisassa sitten erona oli se, että Pulju veti tolppaan ja Tshekki teki.

[nosto tasoitus=”oikea”]Missään nimessä Leijonan ei pidä laittaa päätä pusikkoon.[/nosto]

Missään nimessä Leijonan ei pidä laittaa päätä pusikkoon, jätkät tuli hienosti otteluun. Lopputulos harmittaa, mutta fakta on se, että joukkueen matka jatkuu ja tämä oli hyvä skarppaus edellisestä. Joukkue näytti, että pystyy pelaamaan maailmanluokan peliä maailmanluokan joukkuetta vastaan.

Ratkaisuhetkillä sitten tuli taas niitä henkilökohtaisia virheitä ja niitä ei vaan kestä. Ei kannata jäädä niitä kuitenkaan märehtimään, vaan nukkua yön yli ja mennä eteenpäin. Keskiviikkona on seuraava peli.

Bensaa koneeseen ja Sloveniaa turpaan!

Timo Jutila

Timo Jutila voitti vuonna 1995 Leijonien kapteenina ja keväällä 2011 joukkueenjohtajana MM-kultaa. MM-kisojen aikana saamme SuomiKiekko-sivustolla nauttia ”Jutin Ylämummo”-palstan myötä miehen videoista ja teksteistä.