Anaheim Ducksin aamuharjoitusten jälkeen keskiviikkona Teemu Selänteen ympärillä parveillut media piiritti suomalaissalamaa olympiakysymyksillä. Uransa kuudensiin olympialaisiin suuntaava Selänne otti kantaa muun muassa hotellihuonekuviin, joita Sotshista on lehdissä ollut.

Selännettä huvitti kuvat, joissa pelaajien huoneissa oli kolme sänkyä vierekkäin.

– Tuohan on kuin paluu lapsuuteen. Tuolla tavalla veljekset tapoivat kasvaa ennen vanhaan. Nukuttiin samassa huoneessa rinnakkain, Selänne hymyili.

Selänne löysi kuitenkin asiasta myös positiivista.

– Onneksi sentään ei tarvitse nukkua samassa huoneessa Ryan Getzlafin ja Corey Perryn kanssa, jotka ovat kamalia pierukoneita. Neljä vuotta olen istunut koneessa samassa pöydässä heidän kanssaan ja voin kertoa, ettei ole ollut miellyttävä kokemus, Selänne nauroi ja sai myös toimittajalauman repeämään nauruun.

George Parros oli aikanaan kolmas. Karmeita kaasukoneita, Selänne jatkoi nauruaan.

Selänne on pelannut urallaan olympiakiekkoa Albertvillessa, Naganossa, Salt Lake Cityssä, Torinossa ja Vancouverissa. Uran todennäköisesti viimeiset kisat käydään ”Venäjän Rivieralla”, Sotshissa. Selänne uskoo, että kokemus jää mieleen.

– Kuulin, että siellä oli jossakin hanasta tullut keltaista vettä. Jos joku on varmaa, niin se, että nää kisat jää mieleen, Selänne hekotti SuomiKiekko-sivustolle.

Tommi Seppälä, Los Angeles
Twitter: @TommiSeppala