Antti Raanta päätti vuoden 2013 upealla tavalla pelaamalla NHL-uransa ensimmäisen nollapelin kotiottelussa Los Angelesia vastaan. Kalenterivuosi 2013 on muutenkin ollut raumalaismaalivahdille unohtumattoman värikäs. Raannasta onkin hyvää vauhtia tulossa chicagolaisyleisön suuri lemmikki.

Antti Raannan, 24, vuosi on ollut uskomaton. Ässien kelkankääntyminen 2013 tammikuussa, Suomen mestaruus, MM-kisat ja NHL-sopimus. Nyt uskomaton vuosi sai vielä satukirjapäätöksensä, kun Raanta torjui kalenterivuoden viimeisessä ottelussa uransa ensimmäisen nollapelin NHL:ssä. Chicagon voitto Los Angelesista kirjattiin jalkapallolukemin 1-0.

SuomiKiekko-sivusto tavoitti Raannan ottelun tauottua.

– Onhan tämä ollut hurja vuosi. Paljon on tapahtunut ja menestystä tullut. Kiva on painaa, kun kulkee. Nollapeli menee kyllä mun top-vitoseen. On tää iso juttu henkilökohtaisesti ja etenkin tuon edellisen St.Louis-pelin jälkeen (5-6- tappio), oli kiva pompata takaisin jaloilleen. Se ei mennyt ihan niinkuin elokuvissa, Raanta maisteli SuomiKiekko-sivustolle.

Eikä Raanta nollannut maanantaina huonoa joukkuetta. Los Angeles kuuluu läntisen konferenssin, ja koko NHL:n, huippujoukkueisiin. Eikä Kings päästänyt raumalaista viikon avausottelussa helpolla. Toisessa erässä Raanta muun muassa torjui Dustin Brownin rangaistuslaukauksen. Torjuntoja Raannalle kertyi lopulta 25.

– Kyllä siinä rankkarissa koitti vaan olla ajattelematta mitään. Sen verran apinaa ollut noista rankkareista selässä, että ehkä sitä nyt vähän sai pois. Koitin olla hötkyilemättä, ja onneksi se terävä laukaus sitten jäi kilpeen, Raanta kertasi rangaistuslaukausta.

Loukkaantumisten myötä marraskuussa AHL:stä NHL:ään nostettu Raanta on tehnyt Chicagossa reilun kuukauden aikana vakuuttavaa jälkeä. Neljästätoista startista kymmenen on päättynyt voittoon ja vain kahdesti Raanta on päästänyt taakseen enemmän kuin kaksi maalia.

– Töitä on paljon edessä, mutta nyt, kun tätä NHL-elämää on nähnyt, niin ei täältä mielellään farmiin enää lähde. Mutta ei tässä auta hötkyillä ennenkuin tulee lupa hankkia asuntoa sun muuta, Raanta pyöritteli.

Huimasta NHL-sisääntulosta huolimatta Raanta elää tuulisessa kaupungissa unelmaansa päivä kerrallaan. Blackhawksin ykkösvahti Corey Crawford on tekemässä paluuta kaukaloihin lähiaikoina, joten virkaatekevä ykkösvahti Raanta joutunee pian väistymään. Ainakin toistaiseksi. Selvää kuitenkin on, että Raanta on antanut Chicagon GM:lle, Stan Bowmanille, mietittävää kakkosmaalivahdin suhteen.

Eläkeläismaalivahti Nikolai Khabibulin, 40, on Crawfordin tavoin loukkaantuneena, mutta nyt kysymys kuuluukin, haluaako Bowman enää lähettää Raantaa takaisin farmiin.

– Päivä kerrallaan tässä todellakin mennään. Crawford, kun palaa, niin hän on tietysti ykkönen taas, mutta kovasti laitetaan kampoihin. On tää itsellekin uusi tilanne, kun viime vuonna sai pelata niin paljon, kun halusi, niin nyt pitää tehdä tosissaan töitä ansaitakseen peliaikaa. Saa sitten nähdä, mitä tapahtuu, kun Khabibulin palaa. Siinä on monta liikkuvaa osaa, mitkä vaikuttaa, palkkakatot sun muut, Raanta päätti.

Tommi Seppälä, Vancouver
Twitter: @TommiSeppala