SM-liigan viime kausien heikoin joukkue Ilves pyrkii tietenkin parantamaan otteitaan tulevalla kaudella. Joukkueen kapteeni Masi Marjamäki, 28, ainakin uskoo parempaan tulevaisuuteen.

– Ei olla tulevalla kaudella heikoin ja pelataan paremmin kuin viime vuonna. Ollaan organisoidumpi ryhmä tänä vuonna. Pelillisesti taktisempi, tiiviimpi. Tästä alkaa uusi tarina perjantaina. Jäi ärsyttämään, että oltiin niin huonoja viime vuonna, sitä ei päästä karkuun. Nyt on kuitenkin uusi vuosi ja uusi tuleminen, Marjamäki kertoi SuomiKiekko-sivustolle.

– Tampereen herruus halutaan ensiksi. Perjantaina sarja alkaa Tapparaa vastaan ja siitä otetaan ensimmäinen päänahka. Siitä lähdetään rakentamaan sitten kautta positiivisesti eteenpäin.

Marjamäki on yhä toipilaana viime kauden jo syksyllä katkaisseesta vammasta, joka vaati leikkaushoitoa. Miehen paluu venynee pidemmälle syksyyn.

– En ole vielä 100-prosenttisessa kunnossa. On ollut ongelmia, mutta viime kuun aikana on menty roppakaupalla eteenpäin ja saatu positiivisia merkkejä.

”Koutsi on ajanut systeemiään sisään”

Ilveksen valmentajana jatkaa kesken viime kauden puikkoihin hypännyt Tuomas Tuokkola, joka on nyt saanut kunnolla työstää ajatuksiaan joukkueen kanssa.

– On saatu hyvä kesä alle, oltua yhdessä. Koutsi on saanut ajaa systeemiään sisään. Näytönhalua riittää.

Pelikavereista Michael Keränen ottaa Marjamäen mukaan harppauksen tasossaan.

– Keränen nousee. On treenipeleissä näyttänyt, että pystyy liigapeleissäkin sitten vahvoihin esityksiin molemmissa päissä ja ratkaisemaan otteluita. Vastuunkantajia nousee minun lisäksi tulevalla kaudella myös muitakin.

Kai Lintinen (Twitter@kailintinen)