Elokuun loppupuoliskolla on hyvä tehdä katsaus viime kaudella SM-liigassa pelanneisiin kiekkoilijoihin, joilla ei vielä ole kontrahtia tulevasta sesongista.

Sopimuksettomia pelaajia on edelleen runsaasti. Kovin nimi kokemuksen mukaan on 558 SM-liigapeliä pudotuspelit mukaan laskettuna urakoinut Janne Laakkonen. Viime kaudella mies kiekkoili HPK:ssa tehoin 10+19.

Samoin ilman sopimusta tässä vaiheessa ovat vielä Radek Smolanek sekä Mark Bomersback. Viime kaudella Ässissä ja Pelicansissa kiekkoillut Smolenak teki 57 peliin mukavat 19+18=37 pistettä. Kanadalainen Bomersback nakutti Lukolle tehot 15+13.

Pakkirintamalla ei ole tapahtunut suuria muutoksia viimeisen kuukauden aikana (katso edellinen listaus täältä). Puolustajista kiinnostavin nimi on Richard Lintner. Vapaana ovat myös Mario Scalzo sekä Daniel Fernholm, jonka uumoillaan jatkavan uraansa Elitserienissä.

Vapaat hyökkääjät TOP 6 (listaus viime kauden tehopisteiden mukaan)

1. Radek Smolenak (Pelicans)
2. Janne Laakkonen (HPK)
3. Mark Bomersback (Lukko)
4. Petri Koskinen (SaiPa)
5. Petr Hubacek (JYP)
6. Mika Hannula (Blues)

Vapaat puolustajat TOP 6 (listaus viime kauden tehopisteiden mukaan)

1. Richard Lintner (Lukko)
2. Mario Scalzo (TPS)
3. Daniel Fernholm (HIFK)
4. Dale Clarke (Blues)
5. Jan Snopek (Kärpät)
6. Tuukka Mäkelä (HPK)

Listaus on tehty SM-liigan verkkosivujen perusteella. Tiistaille päivätyssä uutisessa kyseisten pelaajien kohdalla ensi kauden seura ei ollut SM-liigan tiedossa.