SaiPa on hankkinut kolme vahvistusta ensi kauden joukkueeseensa.

Lappeenrantalaisten hyökkäyskalusto vahvistuu veljesparilla Ville Petman, 24, ja Mikko Petman, 23. Isoveljen sopimus on yksivuotinen, kun taas pikkuveljen sopimus on elokuun loppuun kestävä tryout, jonka jälkeen SaiPalla on optio vuokrata hänet loppukaudeksi JYPistä itselleen.

Ville Petman on viettänyt kaksi viime kautta AHL:ssä Coachella Valley Firebirdsin paidassa. Päättynyt kausi oli haasteellinen, ja hyökkääjä keräsi 55 ottelussa vaatimattomat tehot 2+10=12. Aiemmalla Liiga-urallaan hän on kuitenkin näyttänyt pystyvänsä tehoihin iskettyään SaiPassa 39 pistettä.

– Ville on erinomainen profiilipelaaja, jolle takuulla edeltävät kaksi kautta ovat tuoneet valtavasti lisää. Hän tulee omalla esimerkillään auttamaan joukkuetta isossa roolissa. Upeaa saada oman kylän poika takaisin SaiPa-paitaan, kommentoi SaiPan urheilujohtaja Harri Aho.

Mikko Petman on puolestaan pelannut kaksi viime kautta JYPissä. Päättyneellä kaudella hän keräsi 53 ottelussa tehot 5+3=8.

Puolustukseensa SaiPa on värvännyt Mikko Kousan, 36, yksivuotisella sopimuksella. Päättyneellä kaudella Kousa pelasi Slovakian pääsarjassa ja iski 11 runkosarjaottelussa tehot 1+3=4. Pudotuspeleissä hän oli vahvassa vedossa ja summasi 21 ratkaisupelissä tehot 1+11=12.

– Mikko on taitava, kiekollinen puolustaja, viime kevään Slovakian mestari ja erittäin hyvä ylivoimapelaaja. Hän osoitti kiinnostusta SaiPaa ja Liigaan paluuta kohtaan – todella hienoa nähdä, että Mikko halusi tulla meille SaiPaan. Pitkä ura takana ja hän tuo varmasti paljon kokemusta joukkueeseen, Aho kommentoi.

Aiemmalla Liiga-urallaan Kousa on edustanut Liigassa myös Pelicansia, HIFK:ta, Jokereita ja Lukkoa. Suomen mestaruuden Kousa voitti HIFK:n paidassa keväällä 2011.