Mikko Rantasen nykyinen 9,25 miljoonan dollarin vuosipalkkainen sopimus päättyy ensi kauteen. Nyt hänellä on kesällä mahdollisuus solmia jatkosopimus Colorado Avalanchen kanssa hyvissä ajoin.

The Denver Postin toimittaja Corey Masisak uskoo, ettei Rantasta tulla kauppaamaan pois, vaan hänelle sorvataan jatkosopimus. Masisak vertaili Rantasen tilastoja muihin NHL:n parhaisiin laitureihin ja yritti näin hahmotella, millaisen sopimuksen suomalaishyökkääjä tulee saamaan.

Masisakin kaavailuissa lähinpänä Rantasta oli Boston Bruinsin maalipyssy David Pastrnak. Tshekkipelaaja tienaa vuodessa 11,25 miljoonaa dollaria. Masisak uskoo, että Rantanen voi saada tätäkin rahakkaamman sopimuksen, sillä palkkakatto on noussut viime vuosina. Nathan MacKinnonin vuosipalkka on 12,6 miljoonaa dollaria, ja sitä Rantanen ei puolestaan ylitä.

Masisakin arvion mukaan Rantanen voisi saada 11,75 miljoonaa dollaria vuodessa. Sopimus tekisi Rantasesta historian parhaiten palkatun laitahyökkääjän NHL:ssä. Luonnollisesti hän olisi myös suomalaispelaajien kaikkien aikojen palkkakunkku.