Leijonat kohtasi MM-kisojen maanantai-illan tärkeässä ottelussa Tanskan. Ottelu oli Suomelle vaikea, mutta se onnistui lopulta nappaamaan Tanskasta 3-1-voiton.

Ottelun kaksi ensimmäistä erää pelattiin ilman maaleja. Molemmat saivat kiekon kyllä kertaalleen verkon perukoille toisessa erässä, mutta Christian Wejsen ja Iiro Pakarisen osumat hylättiin maalivahdin häirintänä.

Päätöserässä Suomi sai viimein maalihanansa auki. Jesper Mattila laukoi siniviivalta kiekon maalin ohi ja se pomppasi päädyn kautta maalin eteen, josta Hannes Björninen iski vapauttavan 1-0-osuman. Olli Määttä sai osumaan kakkossyötön. Puolitoista minuuttia myöhemmin Rasmus Rissanen tulitti Suomen toisen maalin.

Tanska onnistui vielä kaventamaan ottelun ilman maalivahtia pelatessaan. Alexander True iski kiekon rysään toiseksi viimeisellä peliminuutilla. Tasoihin Tanska ei kuitenkaan enää onnistunut nousemaan, nimittäin Pekka Jormakka löi viimeisen sinetin tyhjään maaliin.

Leijonien maalilla Emil Larmi kirjautti lopulta 21 torjuntaa. Tanskalaisvahti Mathias Seldrup torjui ottelussa puolestaan 32 kiekkoa.

Leijonat jatkaa pelejään heti tiistai-iltana, kun se kohtaa Sveitsin lohkon päätöskamppailussa. Leijonien kohtalo puolivälieräpaikan suhteen ratkeaa tiistain aikana.

Hannes Bjorninen finally breaks the tie. Finland takes the 1-0 lead.🇫🇮 #MensWorlds #FINDEN @leijonat
Rasmus Rissanen snipes it home.🎯 Leijonat doubles the lead.🇫🇮 #MensWorlds #FINDEN @leijonat

LUE MYÖS