PRAHA. Jaromír Jágr se vain porskuttaa.

Ikää on kunnioitettavat 52 vuotta, mutta yhä vain elävä legenda odottaa uutta kautta – nimenomaan pelaajana.

– Haluan olla hyvässä kunnossa. Viime vuosina olen pelannut 10-15 peliä kaudessa, enkä harjoitellut kesäisin. Kaiken harjoittelun tein jäällä, mutten tehnyt mitään salitreeniä, Jágr sanoi SuomiKiekolle IIHF:n palkintojenjakotilaisuudessa.

– Nyt on ensimmäinen kerta 20 vuoteen, kun olen hankkinut itselleni henkilökohtaisen valmentajan, ja teen asiat vähän eri tavalla. Haluan nähdä, mitä tästä seuraa.

Aina ei Jágr ole ollut näin energinen. Kymmenen vuotta sitten uran (ainakin NHL:ssä) päättyminen oli jo lähellä. Jágr pelasi New Jersey Devilsissä, eikä kausi ollut sujunut hyvin. Vuodenvaihteen jälkeen Jágr treidattiin Florida Panthersiin.

Panthersissa Jágr lyötiin samaan ketjuun Aleksander Barkovin ja Jonathan Huberdeaun kanssa, ja homma toimi välittömästi. Niin hullulta kuin se kuulostaa, Barkovia on kiittäminen Jágrin uran jatkumisesta.

– Olin onnekas, kun minut treidattiin New Jerseystä Floridaan. Ajattelin, että se olisi ehkä viimeinen kauteni, kun minut treidattiin. Pelasin sillä kaudella viimeiset 20 peliä Barkovin ja Huberdeaun kanssa. Se toimi heti. He antoivat minulle kolme lisävuotta NHL:ssä! Jágr sanoi.

Barkovista Jágrilla oli muutakin sanottavaa. Jágr on jo legenda ja Barkov voi hyvin olla matkalla sellaiseksi. Mutta kumpikaan ei ole saanut mitään ilmaiseksi.

– Kun näin Barkovin, tiesin heti, että hänestä tulee todella hyvä. Hän oli jo hyvä, mutta sen lisäksi hän oli valmis tekemään kovasti töitä. Lahjakkuus ei tee kenestäkään erityistä, mutta hän oli todella kova tekemään töitä, Jágr sanoi.

– Olen onnellinen hänen puolestaan, koska hän tekee töitä ja on hän hyvä tyyppikin!

Jaakko Perttilä
X: @JaakkoPerttila

LUE MYÖS