Porin Ässät yllätti maanantaina tiedottamalla antaneensa potkut vain vuoden päävalmentajana toimineelle Jere Härkälälle ja palkanneensa tämän tilalle kokeneen Jarno Pikkaraisen.

Seuran toimitusjohtaja Mikael Lehtinen perusteli päätöstä seuraavasti.

– Kun olemme kauden jälkeen analysoineet tarkkaan viime kautta ja tehneet tarvittavan prosessin tarvittavien tietojen hankkimiseksi, halusimme katkaista tappiollisen kierteen ja tehdä muutoksen, että olisi mahdollista saavuttaa kiistaton tavoite, Lehtinen perustelee MTV Urheilun mukaan.

Ässät käytti Härkälän sopimukseen kirjatun optiovuoden ja alkukaudesta joukkueen napattua 15 ensimmäisestä pelistään 10 voittoa. Sittemmin kurssi kääntyi, mikä johti Härkälän lähtöpasseihin.

– Asiat muuttuvat. Siinä kohtaa väitän, että aika harva olisi ollut käyttämättä optiota, joka sillon oli edessä. Ratkaisu oli tehtävä suuntaan tai toiseen. Tehtiin siihen suuntaain silloin, Lehtinen sanoo.

– Totta kai harmittaa, että kävi näin. Toistaalta pitää olla rehellinen tulokselle. Tämä on tulosurheilua, toimitusjohtaja niputtaa.

Pikkarainen valikoitui valmentajaksi kauden jälkeisen kartoitustyön päätteeksi.

– Eilen (maanantaina) tehtiin sopimus. Hän on karismaattinen valmentaja. Hän tuo varmaan omalla henkilökohtaisella persoonallaan tietyn vaatimustason meidän toimintaan ja oman johtamistylinsä kautta tuo sen tarvitavan panoksen, mitä tarvitaan että päästään tavoitteeseen, Lehtinen uskoo.

LUE MYÖS: