Pittsburgh Penguinsin sopimuspelaaja Valtteri Puustinen on esiintynyt kuluvalla kaudella edukseen.

24-vuotias hyökkääjä aloitti kautensa AHL:ssä, mutta sen jälkeen vastuuta on tullut ansaitusti myös NHL:n puolella. Puustinen on pelannut tähän mennessä kautta 21 NHL-ottelua, joissa hän on summannut kahdeksan (1+7) tehopistettä.

Suomalaishyökkääjän mukaan AHL:n ja NHL:n välillä on merkittäviä eroja. Puustisen mukaan siirtyminen farmisarjasta maailman kovimpaan kiekkosarjaan sujui yllättävän mutkattomasti.

– AHL:stä on ollut jopa helpompaa mennä NHL:ään. Siellä peli on paljon selkeämpää. Kaikki ovat samalla sivulla. AHL:ssä peli on aika sekavaa ja siellä voi tulla paljon enemmän sellaisia tilanteita, joita on vaikea ennakoida. Mitä tahansa saattaa tapahtua seuraavassa hetkessä, Puustinen avasi sarjojen eroja SuomiKiekolle.

Vaikka NHL-pelit menivät Puustisen osalta hyvin, niin tällä hetkellä suomalainen pelaa taas AHL:n puolella. Kuopiolaislähtöisen pelaajan mukaan valmennus piti näkemästään, mutta samalla he kokivat, että Puustisen olisi fiksua pelata vielä farmissa.

– Ensimmäiset 10-12 NHL-peliä olivat sellaisia, että pääsin pelaamaan keskiarvolta 10-15 minuuttia. Kymmenessä seuraavassa ottelussa peliaikaa tuli keskimäärin 6-9 minuuttia. Sitten (BryanRust ja (RickardRakell tulivat takaisin, enkä päässyt enää joka pelissä ylivoimallekaan.

– Valmentajat sanoivat, että he ovat tyytyväisiä ja haluavat, että saan vähän enemmän jääaikaa. Omat vahvuudet ovat kuitenkin ylivoimalla ja siinä, että saa pelata paljon. NHL:ssä se peliaika jäi vielä vähän vajaaksi, Puustinen kertoi SuomiKiekolle.

Haastattelu: Miikka Lahtinen
X: @ladalahtinen

LUE MYÖS