Jukureiden päävalmentaja Olli Jokinen antoi viime viikolla sapiskaa Liigan tuomarilinjasta. Hänen mukaansa linja on muuttunut kevään edetessä sallivammaksi, ja hän nosti esiin esimerkin kärkikarvaajan blokkaamisesta.

– Nyt saa repiä ja raastaa aika paljon. Meidän pitää Lyden [apuvalmentaja Toni Lydman] kanssa opettaa pelaajia tekemään sitä sääntöjen puitteissa, koska se on sallittu. Mun mielestä säännöt ovat muuttuneet radikaalisti tämän kuukauden aikana, Jokinen arvioi.

Liigan erotuomarijohtaja Jyri Rönn vastasi Jokisen kommentteihin Ilta-Sanomien haastattelussa.

– Linja ei ole muuttunut yhtään mihinkään siitä, mitä kauden alussa yhdessä urheilujohtajien kanssa sovimme. Toki on hyvä muistaa, että urheilupuolen sisälläkin on eriäviä näkemyksiä, Rönn sanoo.

– Yksittäisissä otteluissa tulee toki virheitä. Sitten on mahdollista tehdä tulkinta, että linja olisi muuttunut. Se voi kuitenkin olla yleistävä tulkinta, ja silloin on vaikeampaa päästä itse asioihin kiinni. Olenkin aina pyytänyt seuroilta konkreettisia esimerkkejä.

Rönnin mukaan tuomarilinjassa huomioon otettavat arvot ovat taito, vauhti, oikeanlaiset taklaukset ja rehti kamppailu.

– Erotuomarivalmentajamme toimivat myös laadunvalvojina. Heidän raporteistaan ei ole noussut lainkaan esiin, että linja olisi löystynyt, Rönn kommentoi.