Rajua kilpavarustelua kevään pudotuspelejä silmällä pitäen yhdessä Tapparan kanssa tekevällä Ilveksellä on tuoreen tähtihankintansa Sami Nikun myötä jopa ylitarjontaa laadukkaista ylivoimapuolustajista.

Valmentajalegenda Raimo Summanen kyselee Aamulehdessä, onko tupsukorvien järkeä pitää koko arsenaalia riveissään loppukauden ajan. Varsinkin tällä kaudella täysin tehonsa kadottaneen viime kauden tähtipuolustaja Les Lancasterin asema mietityttää Summasta.

– Vapauttaakohan Ilves jonkun puolustajan muualle pelaamaan? Les Lancaster on alisuorittanut, ja jos hän ei saa enää ylivoima-aikaa, niin hän alkaa hukkua massaan, Summanen pyörittelee.

Ilveksellä on Nikun tulon myötä kokoonpanossaan kaksi huipputehokasta puolustuksen ylivoimaspesialistia. Niku on tehnyt tällä kaudella 23 (7+16) tehopistettä ylivoimalla. Adam Clendening on nakuttanut 23 pelissä 12 (3+9) ylivoimapistettä.

Lancaster kuului viime kaudella sarjan puolustajaeliittiin. Jenkkipakki iski 60 runkosarjapelissä kammotehot 13+34=47. Kuluvan kauden tahti on ollut tuohon verrattuna kuin eri planeetalta. Taituri on merkkauttanut 33 peliin vaisut tehot 2+7=9.

LUE MYÖS: