Kärpät on purkanut maalivahti Niklas Kokon, 19, pelaajasopimuksen. Hetkeä myöhemmin Pelicans tiedotti tehneensä Kokon kanssa loppukauden mittaisen sopimuksen. Kokko on Seattle Krakenin sopimuspelaaja, joten hän siirtyy Pelicansiin loppukauden lainasopimuksella.

Kokko pelasi kuluvalla kaudella Kärpissä kymmenen ottelua torjuntaprosentilla 90,6%. Kärppien maalivahtiosastolle alkoi tulla tungosta, sillä seura teki hiljattain Tomi Karhusen kanssa loppukauden sopimuksen. Veskariosastolta löytyy myös Niclas Westerholm.

Pelicansille tuli sen sijaan tarve uudelle veskarille, kun Jasper Patrikainen loukkaantui ja on 6-8 viikkoa sivussa. Vuodenvaihteessa joukkue hankki maalilleen ruotsalaisen Johan Gustafssonin.

– Hienoa, että saadaan nuori pelaaja kehittymään Lahteen ja on myös hienoa, että saatiin asiat nopeasti sovittua ja Kokko liittymään joukkueeseemme paikkaamaan loukkaantumistilannettamme. Nuoresta iästään huolimatta Kokko on näyttänyt vakuuttavia otteita kaukaloissa, joista kertoo myös pelaajan kanssa aiemmin solmittu NHL-sopimus, Pelicansin urheilutoimenjohtaja Janne Laukkanen kertoo seuran tiedotteessa.

Kokko on Seattle Krakenin 2. kierroksen varaus (#58) kesältä 2022. Hän teki seuran kanssa NHL-tulokassopimuksen viime keväänä ja jatkoi alkukauden ajan Kärpissä lainalla.

Kokko edusti hiljattain päättyneissä alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa Nuoria Leijonia. Hän toimi joukkueen ykkösvahtina pelaten viisi ottelua torjuntaprosentilla 87,0%.

Lahden Pelicans

@PelicansFi
Niklas Kokko loppukauden sopimuksella Pelicansiin! 🔥

📝 pelicans.fi/fi-fi/article/…

#PelicansFI #Liiga

LUE MYÖS