Edmonton Oilersin Connor McDavidiä on pidetty jo vuosikausien ajan NHL:n parhaana pelaajana.

Calgary Flamesin puolustaja Chris Tanev nostaa omaksi suosikikseen nimen, joka ei ole ennen tätä kautta parhaan pelaajan listoilla loistanut. Tanevin valinta kohdistuu Vancouver Canucks -vuosiensa aikaiseen joukkuetoveri Quinn Hughesiin, 24, joka valittiin täksi kaudeksi joukkueensa kapteeniksi.

– Juuri nyt hän on todennäköisesti paras pelaaja tässä liigassa, Tanev lataa Calgary Sunille.

– Jos katsot hänen pelaamistaan tällä hetkellä, hän on kiekossa käytännössä koko ajan. Hän kontrolloi peliä. Hän on niin älykäs. Jotkut kaverit ovat askeleen muita edellä, mutta minusta tuntuu, että hän on kaksi askelta kaikkia muita edellä. Tapa jolla hän luistelee, luo hänelle niin paljon tilaa kaukalossa, Tanev ihastelee.

Tanevin mielestä Hughesin kehityksen katto on silti vielä edessä päin.

– Lähtiessäni Vancouverista sanoin, että hän tulee olemaan sarjan paras puolustaja jonakin päivänä. Juuri tällä hetkellä hän pelaa tismalleen tuolla tasolla, ex-seurakaveri näkee.

Täysin perusteeton Tanevin väite ei ole. Hughes jakaa NHL:n pistepörssin kärkipaikkaa yhdessä seurakavereidensa J.T. Millerin ja Elias Petterssonin kanssa. Puolustaja on kasannut 18 pelissä huimat 28 tehopistettä.