Leijonia kaksissa MM-kisoissa urallaan edustanut Joonas Järvinen, 34, jatkaa uraansa Liigassa.

Järkälemäinen puolustaja solmi torstaina loppukauden kattavan sopimuksen Lukon kanssa. Järvisen kahden kuukauden mittainen sopimus raumalaisten kanssa olisi umpeutunut kuluvan viikon lopulla.

– Kevättä kohti tässä mennään ja Järvisen tyyppiset pakit nostavat yleensä osakkeitaan tiukoissa, kovissa peleissä, joissa pitää kääntää ja vääntää lujaa. Mitä pidemmälle kausi menee, sitä arvokkaampi hän tulee meille olemaan. Voimaa ja kokemusta tarvitaan aina kevään peleissä, urheilujohtaja Kalle Sahlstedt luonnehtii Järvisen sopimusta seuran kotisivuilla.

– Järvinen on vanhan liiton peruspuolustaja, jolle oman maalin puolustaminen on kunniatehtävä. Sen hän tekee itseään säästämättä. Lisäksi Järä on tosi hyvä alivoimapelaaja. Nämä ovat ne Järvisen parhaat ominaisuudet, jotka luovat lisäarvoa koko joukkueelle. Näistä syistä päätös option lunastamiseksi oli melko selvä.

Saksan DEL-sarjassa kaksi edelliskautta kiekkoillut Järvinen on pelannut Lukossa kuluvalla kaudella 15 Liiga-ottelua tehoin merkkauttaen niissä kaksi syöttöpistettä.