Viime keväänä Kiekko-Espoon Mestiksen mestaruuteen johdattanut suomalaisvahti Waltteri Ignatjew on herättänyt tällä kaudella Ruotsissa huimilla esityksillään NHL-seurojen kiinnostuksen.

Ruotsalaislehti Mora Tidning uutisoi, että Edmonton Oilers ja Calgary Flames olisivat Ruotsin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla pelaavan Mora IK:n 23-vuotiaan ykköstorjujan perässä.

– Hän on pelannut todella hyvin, joten ymmärrän kyllä miksi kiinnostusta häntä kohtaan löytyy, Moran urheilutoimenjohtaja Andreas Hägglund kommentoi huhuja paikallislehdelle.

Ignatjew on jatkanut viime kaudella alkanutta sensaatiomaista virettään Ruotsissa. 191-senttinen Jokerit-kasvatti on pelannut Moran paidassa 15 ottelua huimalla torjuntaprosentilla 93,3. Hänen vyöltään löytyy myös kolme nollapeliä tältä kaudelta.

– On tietysti hauska kuulla tällaista. En edes tiennyt siitä, että täällä oli käynyt pelaajatarkkailijoita. Jos tämä on totta, niin se on hieno juttu, Ignatjew sanoi Mora Tidningille asian kuultuaan.

NHL ei kuitenkaan ole vielä päällimmäisenä nuoren miehen ajatuksissa.

– En ole ajatellut tätä asiaa. Keskittymiseni on Morassa ja peleissämme. Otan asiat päivä kerrallaan, hän kertoo.

Ignatjew on Suomessa vielä suurelle kansalle suhteellisen tuntematon nimi. Jokerien KHL-seurassa kaksi kautta mukana ollut, mutta siellä ilman vastuuta jäänyt maalivahti on pelannut urallaan Mestiksen lisäksi Liigassa viisi ottelua (85,9%) Mikkelin Jukureissa. Ignatjew käväisi myös viime kaudella lainalla HIFK:ssa, mutta jäi siellä ilman peliaikaa.