Pelaajayhdistys haluaa jatkossa olla päättämässä suomalaisen huippukiekon sarjajärjestelmästä, kertoo Iltalehti.

Liigan johto ilmoitti 12. lokakuuta, että keväästä 2025 alkaen järjestetään karsinnat Liigan viimeiseksi jääneen joukkueen ja Mestiksen voittajan välillä. Samalla päätettiin, että nousijajoukkueen tulee pulittaa liigaosakkeesta peräti 3,6-3,8 miljoonan euron suuruinen summa. Liigassa saa jatkossa olla korkeintaan 16 joukkuetta.

Iltalehti uutisoi torstaina, että Suomen Jääkiekkoilijat ry (SJRY) haluaa perustaa Liigan ja Jääkiekkoliiton kanssa kolmikantainen työryhmän, joka suunnittelisi muutokset Suomen sarjajärjestelmiin.

Järjestön tavoitteena on luoda Suomeen kaksi ammattilaissarjaa, sillä nykyinen Mestis ei nykypuitteilla sellainen ole.

Mallin ideana olisi tehdä ”A- ja B-liiga”, jossa ammattilaispelaajille olisi tarjolla enemmän työpaikkoja. Tämä voisi tapahtua esimerkiksi siten, että ylemmän ja alemman sarjan yhteenlaskettu joukkuemäärä olisi 20. Ajankohtaa mahdolliselle muutokselle ei kuitenkaan vielä ole kerrottu.

Iltalehden tietojen mukaan SJRY on valmis tarkastelemaan nykyisen sarjajärjestelmän lainmukaisuutta Kilpailu- ja kuluttajavirastossa (KKV).