Mestis-seura Joensuun Kiekko-Pojat tiedottaa Instagramissa tehneensä yksivuotisen sopimuksen tshekkipuolustaja Martin Böhmin kanssa. Samassa yhteydessä JoKP kertoo, että aiemmin joukkueeseen hankittu ukrainalaispuolustaja Jevgeni Ratushnyi ei saavukaan joukkueen vahvuuteen.

20-vuotias Böhm pelasi viime kaudella kotimaassaan HC Sparta Prahan U20-joukkueessa, jossa tilille kertyi 44 runkosarjaottelua tehopistein 7+29=36 ja 13 pudotuspeliä pistein 1+14. Hän pelasi myös Sparta Prahan edustusjoukkueessa yhden ottelun.

22-vuotiaan Ratushnyin siirto Suomeen kariutui sodan ja siihen liittyvien säädösten vuoksi.

– Meidän oli pakko reagoida viime viikonlopulla tilanteeseen, kun ei ollut mitään varmuutta Ukrainan sodan vuoksi että milloin Ratushnyi olisi päässyt maasta pois. Siellä on tilanne ja Ukrainan lait muuttuneet kokoajan hankalammaksi ja me emme enää voineet odottaa, kertoo JoKP:n manageri Jaakko Lipponen.

Böhm siirtyy siis Joensuuhun Ratushnyin korvaajaksi. JoKP:n päävalmentaja Simo Karjalainen hehkutti joukkueen uutta hankintaa.

– Martin liikkuu hyvin, mikä mahdollistaa aktiivisen pelaamisen. Lisäksi hän on hyvä joukkuepelaaja, mikä meille iso arvo.