Jokerit on vahvistanut hyökkäystään. Teemu Henritius, 30, siirtyy helsinkiläisseuran riveihin loppukauden mittaisella sopimuksella. Henritius on Jokereiden oma kasvatti.

– Henritius tuo keskushyökkääjäosastollemme lisää laatua ja leveyttä, minkä lisäksi joukkueeseen tärkeää johtajuutta ja kokemusta. Olemme ylpeitä siitä, että saamme tarinaamme mukaan pelaajan, jolla on vankka tausta Jokereiden junioreista, sanoo Jokerien urheilutoimenjohtaja Olli-Pekka Yrjänheikki.

Viime kaudella Henritius pelasi Saksan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla Lausitzer Füchsen joukkueessa. 32 divarimatsissa hän keräsi tililleen tehot 2+9=11.

Ennen siirtoaan Saksaan Henritius teki pitkän Liiga-uran. Hän pelasi seitsemän peräkkäistä kautta Mikkelin Jukureissa. Parhaalla kaudellaan 2018-19 Henritius sivalsi 57 ottelussa tehot 8+15=23.

– On ollut ilo katsoa, miten Jokereiden toiminta on lähtenyt uudestaan käyntiin. Kesän aikana itsellä vahvistui se tunne, että olisi hienoa palata takaisin kotiin ja päästä auttamaan joukkuetta mahdollisimman paljon. Fiilis on nyt tosi iloinen ja positiivinen, Henritius kertoo.

Henritiuksen on määrä pelata heti tiistaina, kun Jokerit kohtaa Helsingin jäähallissa Imatran Ketterän.