Ilveksen päävalmentaja Antti Pennanen on siirtymässä ensi kaudeksi Leijonien päävalmentajaksi.

Ilta-Sanomien asiantuntija Raimo Summanen näkee Pennasen siirrossa kosolti uhkakuvia. Varsinkin Pennasen valmentaman Ilveksen heikot otteet alkukaudesta luovat Summasen mukaan huolen myös maajoukkueen tulevaisuuden ylle.

– Se herättää isoja kysymyksiä. Otanta on lyhyt mutta huolestuttava. Mihin Ilveksen virkeä ja liikkuva identiteetti on kadonnut. Onnittelen Pennasta maajoukkuepaikasta, mutta näillä näytöillä, joita Pennanen on Ilveksessä esittänyt, niin nämä eivät ole sitä tuoneet, Summanen sanoo.

– Hänellä on ollut paljon aikaa valmistaa peliä, ja nyt se näyttää tuolta. Karsealta. Etenkin viime otteluissa laukaukset kohti maalia ja niistä generoituvat maalipaikat ovat loistaneet täysin poissaolollaan. Myös Ilveksen fanit aistivat, että jotakin Ilveksessä on nyt kuollut. Onko tämä vain hetkittäinen juttu vai onko tässä Ilveksen joukkueessa jotakin rakenteellisempaakin vikaa? Summanen kyseenalaistaa Pennasen valmennusmetodit.

Summanen myöntää ikävöivänsä Jouko Myrrän ja Karri Kiven aikaista Ilves-ilmettä.

– Fakta on se, että vaikka Myrrää ja Kiveä arvosteltiin paljon, heidän joukkueensa pelasivat virkeämmin kuin nyt Pennasen Ilves, Summanen jyrähtää.