Florida Panthersin kakkosvahti Spencer Knight joutui keskeyttämään viime kautensa kesken runkosarjan. Hän jättäytyi pois joukkueestaan ja hakeutui pelaajien avustusohjelmaan.

Nyt Knight on paljastanut päätöksensä taustat The Hockey Newsin haastattelussa. Hän joutui hakemaan apua mielenterveysongelmiinsa.

Knightin ongelmat alkoivat alunperin jo vuonna 2019, kun maalivahti pelasi vielä Bostonin yliopistojoukkueessa. Kesken kauden syistä, joita hän ei pysty selittämään, hän alkoi pesemään jatkuvasti käsiään. Hän ravasi vessassa käsipesulla niin paljon, että kauden päätteeksi maalivahti kertoi vanhemmilleenkin, että hän saattaa tarvita apua. Silti Knight pystyi suoriutumaan tavallisesta elämästä ja hän jopa torjui Yhdysvallat nuorten maailmanmestaruuteen.

Kaikki muuttui vuoden 2022 joulukuussa, kun Knight pelasi Winnipeg Jetsiä vastaan. Knight tunsi olonsa huonoksi ja sairastui flunssaan. Sen jälkeen jokin Knightin päässä muuttui ja hänellä oli koko ajan ajatuksia sairauksista ja sairastumisesta. Hänellä oli univaikeuksiakin asian vuoksi.

Niinpä Knight keskeytti kautensa ja haki ongelmiinsa apua. Hän työskenteli pakko-oireiseen häriöön erikoistuneen ammattilaisen kanssa ja voi nyt paljon paremmin.

– Voin edelleen olla pelaaja, joka haluan olla ja olla yksi sarjan parhaista maalivahdeista. Ehkä tänä vuonna, ehkä ensi vuonna, ehkä kolmen, neljän tai viiden vuoden päästä. En tiedä, mutta tiedän, mitä kykenen saavuttamaan, Knight kommentoi.