HIFK tiedottaa Bättre Folkissa solmineensa peräti kolmen vuoden mittaisen sopimuksen suomalaispuolustaja Petteri Lindbohmin kanssa. Sopimus sisältää ulkomaan optiot kahdesta jälkimmäisestä kaudesta. Lindbohm on HIFK:n oma kasvatti.

29-vuotias Lindbohm pelasi viime kaudella Ruotsin SHL:ssä Frölunda HC:n joukkueessa. Hän tahkosi runkosarjassa 52 ottelua tehopistein 6+8=14 ja pudotuspeleissä 13 ottelua tehoin 0+2.

– Fiilis on ihan loistava. Pääsen hyppäämään mukaan huippujoukkueeseen jossa on todella hyvä meininki. Viime vuodet ovat olleet kiireisiä, ja viime keväänä ajatus kotona asumisesta kirkastui. Perhe-elämän sovittaminen aina uuteen osoitteeseen ja ympäristöön on haastavaa, sanoo Lindbohm HIFK:n tiedotteessa.

Viimeksi Lindbohm on pelannut Liiga-kaukaloissa kaudella 2013-14. Liigassa Lindbohm on pelannut kaikkiaan 72 ottelua (1+9) edustaen Jokereita ja Ässiä.

Liigasta lähdettyään Lindbohm on kiekkoillut NHL:ssä St. Louis Bluesin ja Florida Panthersin riveissä, AHL-seura Chicago Wolvesissa, Sveitsin NL:ssä Lausanne HC:ssa ja EHC Biel-Biennessä sekä KHL:ssä Jokerien joukkueessa. Lindbohmin palkintokaappia koristavat Leijonissa voitetut olympiakulta, maailmanmestaruus sekä MM-hopea.

– Meidän oli reagoitava alkuviikon uutisiin, ja mielestäni onnistuimme siinä. Olemme olleet Petterin kanssa yhteydessä aiemminkin, ja on hienoa, että hän päätti tulla HIFK:hon. Petteri tuo kokemuksellaan ja luotettavuudellaan joukkueeseen loistavan lisän, sanoo HIFK:n urheilujohtaja Tobias Salmelainen.

LUE MYÖS: HIFK vahvisti takalinjojaan – haaviin NHL:ään varattu jenkkipakki: ”Saamme erittäin monipuolisen puolustajan”

Helsingin IFK

@HIFKHockey
Tervetuloa, Petteri Lindbohm!

Urallaan olympia- ja MM-kultaa voittanut HIFK:n kasvatti palaa Stadiin kolmen vuoden sopimuksella.

📝 Lue tiedote: hifk.fi/liiga/2023/pet…

#HIFK #Liiga