HIFK on tehnyt 1+1-vuotisen sopimuksen yhdysvaltalaispuolustaja Luke Martinin kanssa.

24-vuotias Martin on pelannut koko uransa tähän mennessä Pohjois-Amerikassa. Hän pelasi viime kaudella AHL-seura Colorado Eaglesissa 28 ottelua tehoin 1+9. Lisäksi hän tahkosi ECHL:ssä Jacksonville Icemenin riveissä 25 ottelua tehopistein 8+17=25 ja Utah Grizzliesissä kuusi runkosarjaottelua pistein 2+4 sekä kuusi pudotuspeliä tehoin 0+2.

Martin on Carolina Hurricanesin 2. kierroksen varaus (#52) vuodelta 2017. Puolustaja tehtaili toissa kaudella ECHL:ssä 59 otteluun tehopisteet 10+33=43.

– Olen todella innoissani tästä mahdollisuudesta. Tämä on hieno seura ja sillä on upea historia, jonka aistii heti. Tunsin oloni heti tervetulleeksi. Olen äärimmäisen kilpailuhenkinen puolustaja, joka on valmis tekemään kaikkensa joukkueen eteen, sanoo Martin HIFK:n tiedotteessa.

– Luke on pelannut koko uransa kovan kilpailun alla. Hän on ollut mukana USA:n maajoukkueen kehitysohjelmassa ja Michiganin huippuyliopistossa. Hänellä on nyt muutama kausi ammattilaisuraa takana ja hän tulee motivoituneena Suomeen ottamaan seuraavan askeleen uralleen. Saamme Lukesta erittäin monipuolisen puolustajan, sanoo HIFK:n urheilujohtaja Tobias Salmelainen.

LUE MYÖS: Kultaleijona Petteri Lindbohm siirtyy Liigaan – rustasi peräti kolmen vuoden sopimuksen!

Helsingin IFK

@HIFKHockey
Tervetuloa Stadiin, Luke Martin! 🇺🇸

HIFK on solminut 1+1-vuotisen sopimuksen yhdysvaltalaispuolustaja Luke Martinin kanssa. 188-senttinen ja 99-kiloinen rightin puolustaja saapui Suomeen eilen. Martin pelaa HIFK:ssa numerolla 2.

📝Lue tiedote: hifk.fi/liiga/2023/puo…

#HIFK