Jussi Ahokas siirtyy valmentamaan Pohjois-Amerikkaan ensi kaudeksi. Hänet on nimetty OHL-seura Kitchener Rangersin uudeksi päävalmentajaksi. OHL on yksi Pohjois-Amerikan kolmesta pääjuniorisarjasta.

42-vuotias Ahokas on valmentanut edelliset neljä kautta Liigassa. Viimeiset kaksi kautta sujuivat TPS:ssä ja sitä edeltävät kaksi kautta KooKoossa. Ahokas valittiin ensimmäisen Liiga-kautensa päätteeksi Liigan vuoden valmentajaksi KooKoon riveissä. TPS:n hän puolestaan luotsasi ensimmäisellä kaudellaan hopealle, mutta sai potkut jälkimmäisen kauden päätteeksi.

Ahokas on voittanut valmennusurallaan nuorisomaajoukkueiden peräsimessä kaksi maailmanmestaruutta, toisen Nuorten Leijonien ja toisen Pikkuleijonien päävalmentajana.

– Olemme erittäin innoissamme voidessamme toivottaa Jussin ja hänen perheensä tervetulleeksi Kitcheneriin. Jussin ansioluettelo puhuu puolestaan. Hän on jo saavuttanut niin paljon seura- ja kansainvälisellä tasolla Suomessa. Olemme innoissamme, että hän on päättänyt ottaa seuraavan askeleen upealla urallaan saapumalla Pohjois-Amerikkaan ja olemme kiitollisia siitä, että se tulee olemaan täällä Kitchenerissä. Odotan innolla, että saan työskennellä Jussin kanssa ja nähdä, kuinka pelaajamme hyötyvät hänen huolenpidostaan ja valmennuksestaan, Kitchener Rangersin toimitusjohtaja Mike McKenzie sanoo seuran tiedotteessa.

– Olen todella innoissani, tämä on suuri kunnia. Suomessa tiedetään, mistä Kitchener Rangersissa on kyse ja millainen organisaatio se on. Tunnen olevani etuoikeutettu saadessani tämän mahdollisuuden valmentaa Kanadassa, erityisesti Kitchenerissä. En malta odottaa kauden alkamista ja odotan innolla työskentelyä Rangersissa, Ahokas kommentoi.

Kitchener Rangers

@OHLRangers
🥉 2010 Olympic Games Bronze
🥇 2016 World U18 Championship Gold
🥇 2019 World Juniors Gold
🏆 2020 European Coach of the Year

Jussi Ahokas (@ahokas_jussi) has been named the 25th Head Coach of the #OHLRangers.

📰 Details: bit.ly/3q2iiGV

#NewWave | #Kitchener