Pelicans julkisti perjantaina tukun pelaajasopimuksia.

Lahtelaisseura on solminut kaksivuotisen sopimuksen paluun seuraan tekevän yhdysvaltalaishyökkääjä Ryan Laschin kanssa. Lisäksi se on tehnyt kaksivuotisen jatkosopimuksen hyökkääjä Konsta Hirvosen kanssa. Puolustajat Saku Salminen ja ruotsalainen Viktor Persson allekirjoittivat Pelicansin kanssa puolestaan yksivuotiset jatkot.

36-vuotias Lasch pelasi kaksi edelliskautta SHL:ssä edustaen Frölunda HC:ta. Viimeksi hänet nähtiin Pelicansissa kaudella 2020-21, jolloin hän tehtaili 26 Liiga-otteluun tehopisteet 10+27=37. Kaudella 2011-12 Lasch oli osa Pelicansin hopeajoukkuetta ja tuolloin hän mätti 59 runkosarjaotteluun komeat pisteet 24+38=62 sekä 17 pudotuspeliin tehot 5+11=16.

– Loistava hankinta! Hän on Euroopan mittakaavalla varmasti yksi viime vuosien tehokkaimmista erikoistilanne ja viisi vastaan viisi -pelaajista. Erittäin iso pelaaja koko sarjaan sekä tietysti meidän organisaatioomme. Olemme todella onnellisia, että Ryan palaa niin sanotusti kotiin, iloitsee Pelicansin päävalmentaja Tommi Niemelä seuran tiedotteessa.

– Tommin (Niemelä) kanssa käymäni keskustelu vakuutti minut siitä, että Pelicans jatkaa kehittymistä oikeaan suuntaan. Haluan ehdottomasti olla mukana edistämässä seuran tavoitteita omalla panoksellani. Odotan, että kamppailemme voitosta jokaisessa pelissä ja pystymme kirkastamaan viime kauden tuloksen (hopea) pykälää paremmaksi, sanoo puolestaan Lasch.

Menneellä kaudella Hirvonen pelasi Pelicansissa 40 ottelua runkosarjassa (3+5) sekä 18 pudotuspeleissä (1+2). Salmisen tilille kertyi 44 runkosarjaottelua (2+5) ja 14 pudotuspeliä (0+0). Perssonin kausi päättyi jo tammikuussa loukkaantumiseen ja hän ehti pelaamaan vain 24 ottelua (0+3).