Columbus Blue Jacketsin seuraava päävalmentajasta on vahvoja merkkejä. Joukkueen johtoon on nousemassa Mike Babcock. Asiasta kertoo Twitter-tilillään NHL-toimittaja Darren Dreger.

– Memorial Cupin ympärillä on spekuloitu, että Mike Babcock tulee palaamaan NHL:ään Columbus Blue Jacketsin uutena valmentajana ja viivytys sopii yhteen sen kanssa, että hänen voimassaoleva sopimuksensa Toronton kanssa päättyy tämän kuun lopussa, Dreger kirjoittaa.

Babcock kuuluu kolmen kullan klubiin, eli hän on voittanut valmentajana MM- sekä olympiakultaa ja Stanley Cupin. NHL:ssä hän on valmentanut Anaheim Ducksia, Detroit Red Wingsia ja Toronto Maple Leafsia.

Kun Babcock sai potkut Torontosta kaudella 2019-20, julkisuuteen vuodettiin saman tien kyseenalainen tarina valmentajasta. Konkarivalmentaja määräsi tulokaspelaaja Mitch Marnerin tekemään listan, jossa hän määritteli Toronton pelaajat ahkerimmasta laiskimpaan. Marnerin yllätykseksi Babcock näytti listan myös muillekin Toronton pelaajille. Marner murtui tapauksen johdosta kyyneliin ja muut pelaajat suuttumaan valmentajalle, joka oli asettanut tulokkaan vaikeaan asemaan.

Babcock jakaa valmentamissaan pelaajissaan tunnetusti mielipiteitä. Hänen suurin vihaajansa on ex-puolustaja Mike Commodore, joka on muun muassa syyttänyt Babcockia uransa tuhoamisesta.

– Hei Mike Babcock. Sait yksinkertaisesti pelaajasi hylkäämään sinut. He hylkäsivät sinut, koska olet hirveä ihminen, Commodore kirjoitti Twitterissä, kun Babcock sai lähtöpassit Torontosta.

– Olet keskinkertainen valmentaja, jolla on äärimmäisen ylisuuri ego. Sait vihdoin mitä ansaitsit, sinä itsekäs kusipää. Kiekkomaailma on haltioissaan.