Tampereella ja Riikassa pelattavien jääkiekon MM-kisojen toinen isäntämaa, eli Latvia alkaa olemaan jo tässä vaiheessa turnausta pahassa lirissä.

Latvia pelasi mollivoittoisen viikonlopun, kun ensiksi Kanada murskasi isännät 6-0 ja lauantaina Slovakia oli niukasti parempi maalein 2-1.

– Teimme hyvää työtä, mutta kaveri iski taas ensimmäisen maalin aikaisin. Meidän olisi osuttava ylivoimalla paremmin, se on erittäin tärkeää, latvialaispelaaja Oskars Cibulskis mietti Kansainvälisen Jääkiekkoliitto IIHF:n nettisivuilla toisen pelin tauottua.

Maista ehkä Slovakia kuuluu Latvian päävastuksiin, joten siinä mielessä tuo tappio oli paha. Joukkue kohtaa vielä Tshekin, Sveitsin, Kazakstanin, Norjan ja Slovenian.

Noista peleistä olisi otettava pinnoja kovalla prosentilla, ettei korttitalo lässähdä totaalisesti. Jatkopaikkahaaveiden karkaaminen paljon ennen lohkon päättymistä on mahdollista jo nyt.

Latvialle hallaa teki myös lauantaisen Norjan ja Kazakstanin kohtaamisen tulos. Jälkimmäinen järjesti kenties pienimuotoisen yllätyksen ottamalla 4-3-voiton voittomaalikisassa. Isäntien kannalta se, mutta varsinkin kummankin maan pääseminen pisteille teki taatusti pahaa.