TAMPERE. Leijonat varmisti lauantai-iltana paikkansa jääkiekon MM-kisojen puolivälierissä, kun Itävalta kaatui maalein 3-1.

Ottelun viimeinen osuma, jonka viimeisteli Ahti Oksanen, oli pitkään tarkastelun kohteena mahdollisen paitsion takia. Marko Anttilan mukaan Itävalta toimi viisaasti haastaessaan tilanteen, koska se näytti paitsiolta.

– Ei ollut vissiin kaukana siitä, että se olisi ollut paitsio, mutta nykyteknologia oli meidän puolella. Mä kuulin vasta turnauksen alussa, että paitsionkin saa haastaa, kun Liigassa ei saa. Täällä se on ja niitä pitää haastaa. Ilmeisesti myös se aika täytyy sanoa, että koska se oletettu paitsio on tapahtunut. Siksi siinä kesti hetken aikaa, Anttila sanoi ottelun jälkeen.

Itse ottelussa ei muuten ihmeitä tapahtunut. Leijonat-kapteenin mukaan Itävalta oli melko erilainen vastustaja kuin aiemmat.

– Oli aika erityylinen peli. Pelasivat eilen iltapelin, eivätkä tulleet kovaa päälle. Kyttäsivät keskialueella meidän virheitä, mutta mun mielestä me pelattiin tänään viisaasti. Tärkeä voitto meille.

Ottelun aikana juhlittiin myös Leijonien päävalmentaja Jukka Jalosta, joka vihittiin aiemmin päivällä kunniatohtoriksi Jyväskylän yliopistossa. Anttilan mukaan Jalosen palkitseminen antoi lisäenergiaa joukkueelle.

– Se on niin kova arvonimi, että mä en edes tietä, että mitä se tarkoittaa. Mutta onhan tuo hieno juttu ja kunnianosoitus hänelle. Antoi meillekin virtaa.

Jalonen sai aikataulukiireiden takia kuljetuksen helikopterilla, jotta hän ehti Jyväskylästä pelin alkuun. Anttilan mukaan Leijonat-luotsi on kyytinsä ansainnut, mutta pelaajat eivät.

– No joo… kyllähän kunniatohtori täytyy tuoda. Meitä ei ole ainakaan vielä tarvinnut tuoda. Ei olla niin fiksuja, että saataisiin sellaisia arvonimiä. Ehkäpä myöhemmin sitten, Anttila naureskeli.

Miikka Lahtinen
Twitter: @ladalahtinen