Entinen SM-liigapelaaja on tuomittu kuuden kuukauden vankeusrangaistukseen törkeästä varkaudesta, uutisoi Helsingin Sanomat.

Lehden saamien tietojen mukaan noin 40-vuotias ex-kiekkoilija syyllistyi rikokseen kesken aiemman ehdonalaisen tuomion koeajan. Vankilaan mies ei kuitenkaan joudu, vaan hän saa suorittaa ehdottoman vankeustuomionsa yhdyskuntapalveluna (177 tuntia).

Entinen jääkiekkoilija, joka oon syyllistynyt useisiin rikoksiin, murtautui päihteiden vaikutuksen alaisena kirveellä Tampereen Takahuhdissa iäkkään pariskunnan asumaan omakotitaloon torstain vastaisena yönä 10. maaliskuuta vuonna 2022.

Talon asukit, tekohetkellä 81-vuotias mies ja 79-vuotias nainen, eivät heränneet väkivaltaiseen murtoon. Ratkaiseva hetki koitti, kun talon isännän piti käydä vessassa, jolloin rikollinen poistui asunnosta.

Miehen saalis jäi vaatimattomaksi, kaikkiaan noin 460 euron arvoiseksi.

Oikeus piti murtautumista törkeänä. Mies löi talon takaoven karmin kirveellä palasiksi ja katkaisi oven turvaketjun. Törkeyttä lisäsi myös se, että talossa asuva pariskunta oli kotona.

Pitkään SM-liigassa pelannut mies ilmoitti oikeudessa olevansa pahoillaan teostaan. Hän kertoi, ettei olisi mennyt sisään, jos olisi tiennyt pariskunnan olevan paikalla. Erityisen pahoillaan mies kertoi olevansa oman elämänsä suunnasta. Kuulusteluissa hän ”havahtui, ettei elämä voi mennä näin”.