Viime vuoden loppupuolella edesmennyt Börje Salming tunnettiin melkoisena sisupussina. Uransa päätteeksi ruotsalaislegenda laskeskeli saaneensa pelivuosiensa varrella 600-700 tikkiä.

Määrä lienee liioittelua, mutta sen ei kannata antaa himmentää kuvaa Salmingin kyvystä kestää kipua. Kerralla hänen naamaansa ommeltiin kuitenkin noin 270 tikkiä, kun luistin viilsi muutaman hermon vaurioituneeksi.

Vuonna 1978 Salming menetti mailaosuman vuoksi puolet oikean silmänsä näöstä. Samassa tilanteessa murtui myös nenä.

Ruotsissa pelatessaan Salming putosi neljän metrin korkeudelta juostessaan maastorataa. Jääkiekkoilu jatkui normaalisti, mutta veljensä Stigin kehotuksesta lopulta mentiin sairaalahoitoon. Kaulassa todettiin yksi murtunut ja kaksi pysyvästi vinoon mennyttä nikamaa.

Muun muassa irronneet hampaat ja murtuneet sormet ovat enemmän tai vähemmän arkipäivää jääkiekossa, mutta reikä keuhkossa ja paikaltaan irronneet kylkiluut ovat Salmingin uran vammoista vähemmän harvinaisia tapauksia. Kerran tähtipuolustaja pelasi ottelun loppuun murtuneella polvilumpiolla.

Aivan viaton Salming ei ole loukkaantumistensa yleisyyteen. Visiirin hän poisti kypärästään sen ollessa kuulemma vain tiellä, ja monet muut suojat tulivat leikellyiksi liikkuvuuden parantamiseksi.

Pelaajauran kohtalon sinetöi lopulta AIK:ssa pelatulla jäähyväiskaudella tullut onnettomuus, jossa katkesivat muiden muassa nivelsiteet ja nivelkierukka. Usko tai älä, tuonkin ottelun Salming pelasi loppuun asti.