Kesken kuluvan kauden Liigasta Sveitsiin siirtynyt suomalaismaalivahti Eetu Laurikainen on saanut uralleen NL:ssä huikean alun.

30-vuotias Laurikainen siirtyi JYPistä Lausanne HC:n riveihin tammikuun alussa, koska vastuu Jyväskylässä jäi suunniteltua vähäisemmäksi. Laurikainen on nähty nyt Lausannen maalinsuulla kuudessa ottelussa, joissa tilastot ovat upeaa luettavaa.

Laurikainen on torjunut voiton Lausannelle kaikista kuudesta kamppailusta. Näistä neljä on tullut varsinaisella peliajalla, yksi jatkoajalla ja yksi voittomaalikilpailun jälkeen. Hänen torjuntaprosenttinsa näyttää kovaa lukemaa 93,2% ja päästettyjen maalien keskiarvo on ainoastaan 1,63. Lisäksi hän on torjunut myös jo kaksi nollapeliä.

Alkukausi JYPissä oli Laurikaiselle hankala. Hän pelasi 14 ottelua torjuntaprosentin ollessa 88,5%. Päästettyjen maalien keskiarvo oli tasan kolme.