Liigajumbo SaiPa ja pykälää ylempänä oleva Sport ovat aloittaneet kevättalvelle tyypilliset tyhjennysmyynnit.

SaiPa on viimeistä pudotuspelipaikkaa perässä toivottomat 28 pinnaa, Sportin ero sinne on yhdeksän pistettä – joskin kaksi ottelua vähemmän kymppisijan HPK:ta pelanneena.

Näistä peliliikkeistä mieleen tulee helposti se, mitä tekee JYP? Se on kolmanneksi viimeisenä, kahdeksan pisteen päässä HPK:sta.

Jyväskyläläisorganisaatio kertoi kevään suunnitelmistaan sen nettisivuilla. Joukkue teki poikkeuksellisen ratkaisun SaiPan ja Sportin rinnalla esimerkiksi supertähtien Sami Nikun ja Jerry Turkulaisen suhteen.

– Olemme päättäneet mennä urheilu edellä. Meidän pelaajiemme palvelusten perään on kyselty, mutta haluamme pitää nykyisen joukkueen kasassa ja saattaa keskustelun asiasta täten päätökseensä, toimitusjohtaja Risto Korpela sanoi.

Tiedotteessa kerrottiin, että loppukauden suunnitelmasta palaveerasi JYP Jyväskylä Oy:n johto.

– Seuran tekemä päätös perustuu nimenomaan niihin unelmiin, urheilun tarjoamiin tarinoihin sekä uskoon menestyksestä, jotka ovat urheilussa isoja asioita. Meillä on vahva usko niin pelaajiimme kuin muihin seuran ihmisiin. Uskomme, että meillä on unelma ja unelman eteen tehdään ratkaisuja,
urheilujohtaja Mikko Viitanen sanoi.

JYPin pelit jatkuvat tällä viikolla nimenomaan Sportia ja ensimmäisellä karsiutujan paikalla olevaa Jukureita vastaan. Voisi kaiketi sanoa, että viikon teema on tulos tai ulos tai jotain sinnepäin.