Carolina Hurricanesin Antti Raanta oli loistoiskussa lauantain vastaisena yönä jääkiekon NHL:ssä. Canes voitti Ottawa Senatorsin 4-0, ja Raanta otti kiinni kaikki 32 laukausta.

Ottelu oli viime kaudella Canesissa debytoineelle suomalaiselle 49. kyseisessä joukkueessa – ja voitto oli jo 30:s. Merkkipaalu on omalla tavalla historiallinen.

Vain kaksi maalivahtia seuran menneisyydessä, eli Canesin ja sitä edeltäneen Hartford Whalersin historiassa on kyennyt ottamaan 30 voittoa nopeammin.

He ovat Frederik Andersen 40 pelissä ja Martin Gerber 42 ottelussa. Nämä toteutuivat kausina 2021-22 ja 2005-06.

NHL Public Relations

@PR_NHL
Antti Raanta earned his 30th win in his 49th game with Carolina since joining the club last season. Only two goalies in @Canes / Whalers history earned 30 wins faster: Frederik Andersen (40 GP in 2021-22) and Martin Gerber (42 GP in 2005-06).

#NHLStats: media.nhl.com/public/live-up…

Itäisen konferenssin joukkueista pisteitä toiseksi eniten (86) kerännyt Canes liitää nyt jo viiden ottelun voittoputkessa. Edellisessä 16 pelissä se on hävinnyt vain kahdesti ja varsinaisella peliajalla kerran.

– Se 2-6-tappio NY Rangersia vastaan ei ollut tietenkään sitä, mitä halusimme. Sen jälkeen olemme pyrkineet pitämään kiinni pelisuunnitelmastamme ja se on toiminut aika hyvin, Raanta sanoi edustamansa seuran nettisivuilla.

– On ollut mukavaa olla kotona ja pelata matseja täällä.

LUE MYÖS:
Oho! NHL:n suomalaishyökkääjä iski kauden avausmaalin – oli osunut viimeksi 11 kuukautta sitten