Nashville Predators kaatoi Calgary Flamesin jääkiekon NHL:ssä tiistain vastaisena yönä 2-1, kiitos hyökkääjä Juuso Pärssisen ja maalivahti Juuse Saroksen.

Ensiksi mainittu osui 14. peliminuutilla iskien kauden ja samalla uransa viidennen maalin. Tuo häkki kasvatti suomalaishyökkääjän pisteputken seitsemään otteluun, jonka aikana hän on takonut saldon 2+7=9.

Pisteputki on historiallisen pitkä, eli tulokkaiden jaetusti pisin Predsissä koskaan. Filip Forsberg pystyi myös seitsemään kaudella 2014-15 takoen tuohon pelimäärään tuolloin peräti 13 (7+6) pinnaa.

NHL Public Relations

@PR_NHL
Juuso Parssinen scored to boost his totals to 2-7—9 (8 GP) since the calendar flipped to 2023, trailing only Matty Beniers (6-5—11 in 9 GP) for the most points among all rookies over that span.

#NHLStats: media.nhl.com/public/live-up…

Pärssisen tämän vuoden pinnat, eli nuo 2+7=9 ovat tulokkaiden pörssissä kalenterivuoden 2023 aikana toiseksi eniten Seattle Krakenin Matty Beniersin (6+5=11) jälkeen, koko kauden saldo on 29 pelatussa matsissa 5+13=18.

Suomalaisvahti Saros puolestaan joutui hämmästyttävään kiekkosateeseen taas kerran – nyt tilille tuli 38 torjuntaa, joista peräti 21 ottelun kolmoserässä.

Saroksen torjuntamäärät ovat olleet huimia läpi kauden. Ottelukohtaisesti aiemmin on kirjattu esimerkiksi sellaisia lukemia kuin 38, 64, 43, 37, 39, 36, 42 ja niin edelleen.

Suomalainen on täysin omilla luvuillaan, eli ainoa yli tuhannen torjunnan vahti NHL:ssä.

Pärssinen valittiin tiistaiyönä pelatun matsin ykköstähdeksi ja Saros kakkostähdeksi. Nashville on keskisessä divisioonassa kuudentena, esimerkiksi kuusi pinnaa kolmossijaa perässä.