NHL-joukkue Colorado Avalanchen suomalaishyökkääjä Mikko Rantanen vankisti perjantaiyönä asemiaan sarjan pistepörssissä kärkikymmenikössä kahden maalin turvin.

Hän iski kauden 33. ja 34. osumansa Anaheim Ducksia vastaan ottelussa, jonka Avs hävisi nolosti maalein 3-5.

Nousiaisten kasvatin saldo on nyt 34+26=60. Niillä irtoaa sarjan pistepörssin kymmenes sija, maalipörssissä hän jakaa peräti kolmatta paikkaa. Suomalaisten piste- ja maalipörssissä Rantanen on selkeä ykkönen.

Tappio oli kuitenkin Coloradolta nolo rimanalitus. Voittoputkessa viilettänyt Avs joutui todistamaan Ducksin vasta kauden seitsemättä varsinaisen peliajan voittoa. Kaikkiaan voitto oli Anaheimille vasta 15:s – siis 49:nnessä ottelussa.

– Annoimme liikaa periksi ja he hyödynsivät saumansa. Meidän pitää katsoa peiliin. Kolmannen erän tapahtumia ei voi käydä uudestaan, mikäli haluamme menestystä, Rantanen oli sanonut toimittaja Aarif Deenin mukaan.

Aarif Deen

@runwriteAarif
#Avs Mikko Rantanen: "We were giving up too much and they capitalized on their chances, so we got to take a hard look in the mirror. What happened in the third, it can’t happen (again) if we want to be successful."

Colorado lähti päätöserään 3-2-johtoasemasta, mutta viimeisen kaksikymppisen aikana Ducks niittasi kolme maalia. Näistä 3-3- ja 3-4-osumat syntyivät 24 sekunnin sisällä toisistaan.

Colorado on keskisessä divisioonassa neljäntenä, pisteen päässä kolmossijasta. Kärkipaikka on kymmenen ja kakkossija kahdeksan pisteen päässä. Onneton Ducks on Tyynenmeren hännillä, eikä se tule yltämään pudotuspeleihin.

LUE MYÖS:
Juuso Pärssinen rikkoi NHL:ssä jo 20 pisteen rajapyykin – ja harvinaisella tahdilla rikkoikin