Vuoden 2020 NHL:n varaustilaisuuden ykkösvalinta Alexis Lafrenière, 21, on noussut rapakon takana siirtohuhujen keskiöön.

Cheknews-kanavan ja The Athletic -sivuston sisäpiiritoimittaja Rick Dhaliwal raportoi, että Vancouver Canucks olisi New York Rangersin superlupauksen kintereillä.

– Canucks tuntee tämän pelaajan perusteellisesti. Canucksin apulais-GM Emilie Castonguay oli Lafrenièren entinen pelaaja-agentti. Canucks aloitti kyselemään Lafrenièren perään heti sen jälkeen, kun Rangers jätti hänet (viime viikolla) ulos kokoonpanosta. Rangers on hyvinkin tietoinen Canucksin kiinnostuksesta, Dhaliwal valaisi tilannetta.

Dhaliwal näkee, että Canucksilla olisi tarvittavia palasia ison vaihtokaupan maaliin viemiseksi. Yksi potentiaalinen vaihtonappula voisi olla hurjaa kautta pelaavaa Bo Horvat, jonka sopimus päättyy tähän kauteen. Lähes 60 maalin tahdissa viilettävän kanadalaissentterin jatkosopimusneuvottelut Canucksin kanssa ovat junnanneet pahasti.

– Lafrenière ei tule irtoamaan halvalla, mutta Canucksilla on Bo Horvatin kaltaisia palasia vaihtokaupan syntymiseen. Tämä edellyttää tietysti sitä, että Rangers olisi valmis luopumaan Lafrenièresta.

Kolme kautta Rangersiä edustaneella Lafrenièrella on ollut vaikeuksia vakiinnuttaa paikkaansa kärkiketjuissa. Kanadalaishyökkääjä on kirjannut tällä kaudella 37 ottelussa tehot 5+12=17.