SaiPan kuluva kausi on ollut erittäin surkea. Joukkue löytyy Liigan jumbopaikalta, kun se on kerännyt 44 ottelustaan 39 pistettä. Pudotuspelipaikkaan sillä on jo matkaa 22 pistettä ja sijaan 14 sen takamatka on myöskin jo 16 pistettä.

Tällä hetkellä SaiPa tarpoo seitsemän tappion putkessa. Tämän viikon 0-5-tappio Ilvekselle sekä 2-8-löylytys Kärpille nostivat myöskin esiin paljon mielipiteitä siitä, että SaiPa ei kuuluisi Liiga-tasolle.

– Selkeästi ei olla onnistuttu. Tulokset eivät valehtele. Emme ole olleet tarpeeksi hyviä, ja olemme auttamatta viimeisenä, SaiPan toimitusjohtaja Jussi Markkanen kommentoi seuran tilannetta Iltalehden haastattelussa.

Markkanen osasi luetella muutamia syitä siihen, miksi SaiPan kausi on ollut niin hankala.

– Vaikea paketoida, mutta lähtökohtaisesti jo se, että meidän viime kauden ykkössentteri, joka oli meillä hyvin edullisella sopimuksella, lähti Pohjois-Amerikkaan (Ville Petman). Toinen kärkipelaaja, myös hyvin edullisella sopimuksella, Nuutti Viitasalo oli pois jouluun saakka. Heidän korvaaminen oli taloudellisesti täysin mahdoton juttu.

– Siinä mielessä oltiin takamatkalla, vaikka itse tietysti uskottiin, että meidän pelaajamateriaali on aivan riittävä siihen, että pystytään kamppailemaan tässä sarjassa. Alku oli erittäin huono, tuli valmentajan vaihto ja kaikki. Hetkellisesti on pelattu hyvää lätkää, mutta viime kädessä ne voittavat asiat ovat puuttuneet koko kauden. Ollaan hävitty pelejä, joita on hallittu, ja välillä ollaan oltu ihan jaloissa.

Vaikka tulosta ei ole tullut ja vaikka lunta on tullut urakalla tupaan varsinkin viime aikoina, ei Markkasen mukaan SaiPa ole missään nimessä luovuttanut.

– On turha vetää yhden tai kahden pelin perusteella sellaista johtopäätöstä, mutta näissä kahdessa pelissä emme olleet sillä tasolla, mitä jääkiekko tässä liigassa vaatii. Se vaatimustaso on tosi kova. Sitä edellisissä peleissä en nähnyt sellaista ongelmaa. Ehkä pieni lama tuli siitä, kun ainakin mustakeltaisin lasein hävittiin turhaan Porissa. Sen jälkeen on pelattu pari huonoa peliä.

Markkaselta tiedusteltiin myöskin, miten hän kommentoi sosiaalisessa mediassa levinneitä puheita siitä, että SaiPa ei kuulu Liigaan.

– En ymmärrä ollenkaan. On vaikeita jaksoja, ja joskus voi hävitä reilustikin, mutta täällä on intohimoisesti seuraan suhtautuvia ihmisiä ja hieno yhteisö, jonka eteen tekee valtava määrä ihmisiä töitä. Taustalla on mahtava junioriorganisaatio. En näe mitään syytä, etteikö SaiPa tulevaisuudessa olisi taas entistä vahvempi.

– Jokaisella on vuorollaan vaikeaa. Pienempien seurojen tarina on sellainen, että joskus tulee niitä huonoja vuosia, ja silloin me olemme viimeisten joukossa. Jos vaikka Tapparalla on huono vuosi, niin se ei välttämättä ole viimeinen.

– Eikä tästä kauaa ole, kun SaiPa oli neljäntenä (kausi 2013-14). Täällä tehdään tosi systemaattisesti töitä, että noustaan pelaamaan voittavaa jääkiekkoa. Vaikka se ei tuloksellisesti siltä näytä, niin ei se kovin kaukana ole, Markkanen summaa.